Hlavní obsah

Chci pomoci Benátkám k udržení v první lize, říká Pletka po odchodu z extraligy

Liberec

V extralize odehrál zkušený hokejový útočník Václav Pletka na 750 zápasů, v roce 2013 získal s Plzní mistrovský titul. Momentálně ale působí „jen“ ve WSM Lize. Ve druhé nejvyšší soutěži pomáhá Benátkám nad Jizerou v boji o udržení na prvoligové scéně. „Jsem tady spokojený,“ řekl Pletka v rozhovoru pro Sport. cz po jednom z tréninků benáteckého týmu v liberecké Home Credit Areně.

Foto: fcviktoria.cz

Václav Pletka ještě v plzeňské kabině s medailí pro mistra extraligy.

Článek

V průběhu minulé sezóny jste přešel ze Škody Plzeň na hostování do extraligové pražské Slavie. Proč jste nynější soutěžní ročník začal až na podzim?

V Plzni jsem ukončil smlouvu a čekal jsem na další nabídku. Žádná nepřišla, takže jsem naskočil do zápasů až později. Byl jsem měsíc v prvoligovém Kladně, ale nedohodli jsme se na pokračování. Hledal jsem něco jiného. A nakonec jsem se ocitl v Benátkách nad Jizerou. Jsem tady spokojený. Mám to kousek domů, protože bydlím v Mladé Boleslavi.

Benátky trénují v Liberci a jsou farmou Bílých Tygrů. S jakými pocity jste se vrátil do libereckého prostředí?

Mám na zdejší působení jen dobré vzpomínky. Byl jsem tady tři a půl roku a hráli jsme na špici v extralize. Škoda, že se to nepovedlo dotáhnout do finále, ale získali jsme aspoň bronz v roce 2007. Teď tady potkávám liberecké maséry i některé starší hráče a plno lidí, které znám.

Máte myšlenky na extraligu?

Nevím. Bude záležet na mojí výkonnosti v první lize. Chci hlavně pomoci Benátkám, ale kdyby něco přišlo, bych byl rád.

Jak byste charakterizoval počínání benáteckého celku?

Nehrajeme špatný hokej. Je tady hodně mladých kluků, ale něco nám chybí. Uděláme nějakou chybu a soupeř ji potrestá. Prohráváme třeba o gól a ztrácíme zápasy. Před poslední příčkou máme jen pětibodový náskok, což není moc.

Reklama

Související témata: