Hlavní obsah

Kladno se dohodlo s Jágrem. Začne kontrolovat účetnictví

Kladno začne kontrolovat účetnictví hokeje na konci ledna. Město, které klub spoluvlastní, se tak v pátek dohodlo s většinovým vlastníkem Jaromírem Jágrem. ČTK to řekla mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr, většinový vlastník kladenského klubu.

Článek

Důvodem kontroly jsou údajné nesrovnalosti ve fakturách hospodaření klubu, které však Jágr odmítá. Kvůli nim město před několika měsíci pozastavilo placení provozu stadionu, minulý týden radní rozhodli, že Kladno opět náklady platit bude. Město má v klubu třicetiprocentní podíl, Jágr sedmdesátiprocentní.

Za Jágra jedná nyní s městem jeho otec Jaromír Jágr starší. "Dostali jsme termín k provedení kontroly účetnictví, a to v závěru tohoto měsíce. Postupujeme tedy v intencích dohody s Jaromírem Jágrem starším," uvedla Růžková. Kladenský primátor Milan Volf už dříve uvedl, že kontrola účetnictví potrvá několik týdnů.

Patera má být jednatelem

Na dohodu vlastníků čeká také svolání valné hromady kladenského hokeje. Na něm by měl být jmenován jednatelem společnosti olympijský vítěz Pavel Patera. Zastupitelé bývalého kladenského útočníka zvolili jednatelem za město už loni v červnu. Ve funkci má nahradit Otakara Černého, který funkci opustil už dříve.

Město mělo ročně přispět na provoz hokejového stadiónu zhruba 15 milióny korun a dalších přibližně sedm miliónů dává na mládež. V červnu však dotace pozastavilo a v září zastupitelé odsouhlasili provedení hloubkové kontroly. Jágr mladší tak dosud platil i veškeré energie potřebné pro provoz stadiónu.

Reklama

Související témata: