Hlavní obsah

Kladno má po výprasku nůž na krku! Musí přijít obrat o sto procent, burcuje Stach

Ústí nad Labem

Do obrovských komplikací se dostali hokejisté Kladna ve čtvrtfinále prvoligového play off. Vítěz základní části a tým s předsezónními ambicemi na baráž a případný postup do extraligy prohrává v sérii s Ústím nad Labem 1:3 na zápasy. A pro uhájení nadějí na obrat musí v pondělí doma uspět, zatímco Ústečtí jsou momentálně blíž k semifinálové účasti.

Foto: Profimedia.cz

Kladenský hokejista David Stach.

Článek

Kladnu se nedaří. V sobotu utrpělo na ústeckém ledě debakl 2:6, v průběhu prohrávalo dokonce 0:6.

„Hrajeme špatně přesilovky, jsou tam z naší strany obrovské chyby. S deseti vyloučenými nemůžeme obstát proti bojovnému soupeři," hlesl kladenský útočník David Stach, suverénní král kanadského bodování první ligy po základní části. „Musí přijít obrat o sto procent, nebo budeme dva měsíce trénovat místo hraní. Je třeba začít u sebe, makat a porvat se ještě o semifinále," usoudil Stach.

„Soupeř hraje dobře, zatím jim to děláme jednodušší, než asi čekali. Uvědomujeme si, co by znamenala další porážka v sérii," klopil zrak i další kladenský útočník Denis Kindl, který dal v sérii tři góly.

Jaké je atmosféra v kabině? „Bezprostředně po zápase v Ústí si to vyžíráme sami, jsme zklamaní. Ale snad to přejde, v neděli je trénink a v pondělí do toho půjdeme znovu. Ústí cítí šanci, jenže i pro něj platí, že poslední krok bývá nejtěžší. Musíme si věřit, že jsme teď schopni vyhrát třikrát po sobě. Nebudeme říkat, že jsme dole, to by Ústí dodalo jen další sebevědomí," tvrdil Stach.

Trenér Mach: Klobouk dolů před patnácti hráči

Ústecký tým naopak prožívá hvězdné chvilky v sezóně. „Máme třetí bod v sérii, což je perfektní. A to jsem vůbec nečekal. Zvedli jsme se ve druhém zápase na Kladně a doma jsme to dvakrát sehráli parádně," usmál se trenér Miroslav Mach, který obvykle skrývá pocity i emoce. „Tentokrát musím smeknout klobouk před všemi kluky. Hrajeme s patnácti hráči a jeden se zranil. Nevím, s kým nastoupíme v pondělí. Ale to je jedno, čtvrtfinále si užíváme," pronesl ústecký kouč.

Útočník Jaroslav Roubík si skvělou střeleckou formu ze základní části a předkola play off přenesl i do čtvrtfinále. „Udělali jsme nějaké chyby, ale Kladno jich udělalo víc. Udrželi jsme nervy na uzdě. Důležité bylo, že jsme se v sobotu dostali do dvougólového vedení. Hrajeme uvolněně, kdežto na Kladno je vyvíjen tlak z jejich klubu, od fanoušků i od médií, které je pasují na baráž o postup. Nervozita se jim vkrádá na hokejky, takříkajíc zmrzli, a mají to těžké. Naopak pro nás je to na ledě snazší," přemítal Roubík.

Sám je překvapen vývojem série. „Chtěli jsme hlavně doma uhrát jeden dobrý výsledek, abychom potěšili diváky. A je z toho vedení 3:1 na zápasy," liboval si kanonýr, který má radost i ze střeleckých příspěvků spoluhráčů. V sobotu se na výhře 6:2 podílelo šest různých hráčů Ústí! „Je super, že si taky prožijí euforii, když dají gól. Zvedá se tím týmová síla a kvůli tomu hokej hrajeme," nechal se slyšet Roubík. Podle něj Ústí není favoritem, nemá co ztratit a může jet do Kladna v relativním klidu.

Reklama

Související témata: