Hlavní obsah

Je to speciální série, trápíme favorita, říká ústecký útočník Tenkrát

Ústí nad Labem

Ještě v loňské sezóně působil hokejový útočník Petr Tenkrát v prvoligovém Kladně a nyní bojuje v dresu Ústí nad Labem právě proti kladenskému týmu v prvoligovém play off. Ústí vede ve čtvrtfinálové sérii 3:1 na zápasy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Takhle pálil Petr Tenkrát ještě během svého angažmá v pražské Spartě.

Článek

Jak to prožíváte?

Je to speciální série nejen pro mě, ale i další ústecké kluky, kteří dříve hráli za Kladno, třeba Kuchler, Melka. Taky náš trenér Miroslav Mach má kladenskou minulost. I díky tomu dostává série grády a náboj. O Kladnu ale nechci mluvit. Je jejich věcí, jaké je trápí starosti. A nehodlám řešit situaci u soupeře. To mi nepřísluší. Jsem momentálně na straně Ústí.

Z pozice týmu, který musel přejít přes předkolo, máta ne dosah skalp velkého favorita. Čekali jste, že ho můžete takhle potrápit?

Samozřejmě jsme vnímali, že Kladno je pasováno na postup do baráže a podle teoretických úvah nás měli přejet 4:0 v sérii. Takže je velkým překvapením, že s nimi držíme krok a dokonce máme šanci na vítězné dovršení čtvrtfinále.

V čem je aktuální síla ústeckého kádru?

Kromě stabilních opor Roubíka, Kloze a Tůmy se v koncovce prosazují i další hráči. Třeba v sobotním zápase se na našem vítězství 6:2 podílelo šest různých střelců. A skvěle nás drží i oba gólmani Soukup a Volke.

V pondělí se hraje v Kladně pátý zápas. Co od něj očekáváte?

V sérii přituhuje. Kladno na nás asi zkusí všechno. Bude to boj o každý kousek ledu. Ale zatím jsme připravení odolávat. Je to play off, a když už jsme se dostali blízko k postupu do semifinále, tak se o něj popereme.

Reklama

Související témata: