Hlavní obsah

Postup? Je to šok! Skleník na Kladně počká, tvrdí ústecký trenér po skalpu favorita

Ústí nad Labem

Hokejová euforie ovládla Ústí nad Labem. Tým, který musel bojovat, aby se dostal aspoň do předkola play off první ligy, vyřadil ve čtvrtfinále favorizované Kladno. A byl u toho trenér Miroslav Mach, který pochází z Kladna, za tamní klub hrál a stále v Kladně bydlí. Momentálně je ale ústeckým hokejovým hrdinou. I takové příběhy může napsat prvoligová soutěž. Jsem na kluky hrdý,“ nestyděl se za dojetí Mach.

Foto: Miroslav Rosendorf, hcusti.cz

Radost ústeckých hokejistů. Ilustrační snímek

Článek

Jak se cítí kouč, když jeho mužstvo z osmé příčky dlouhodobé tabulky skolí vítěze základní části v poměru 4:2 na zápasy?

Neřekl bych, že je to o trenérech, ale o hráčích. Před všemi smekám, jsem na ně hrdý. Podali fantastický výkon. Hrábli si na dno sil. Celou sérii s Kladnem jsme hráli jen na tři formace, pořád máme někoho zraněného. I předtím jsme dva měsíce lepili sestavu.

Co rozhodlo šestý zápas série?

Nebylo to jen o štěstí. Byli jsme malinko lepší a v prodloužení už znatelně aktivnější. Mohli jsme rozhodnout dříve. Třeba Petr Tenkrát měl blízko ke skórování. Nakonec postup trefil Jarda Roubík. Oba nejzkušenější hráči prokázali obrovskou chuť. A povedlo se nám všem udělat radost fanouškům.

Sezóna vám neskončila ve čtvrtfinále, jak se možná při roli teoretického outsidera Ústí předpokládalo. Jste překvapený?

Nejen to. Mě to šokovalo! Potřebuji na Kladně na zahrádce udělat skleník. Bohužel to musí počkat, budeme hrát dál hokej. S kladenským trenérem Jindrou Lidickým bydlíme na Kladně v jedné ulici. Vycházíme spolu v pohodě, jsme kamarádi odmala. Teď jsme nemohli vyhrát oba. To by se postup musel rozdělit, což nejde.

Co vám řeknou v Kladně?

Do hokejového prostředí moc nechodím, ale až přijdu do hospody nedaleko bydliště mezi známé, tak mě to bude něco stát. Mám tam hodně fanoušků, kteří přejí i Ústí. Ale je tam i jeden velikánský kladenský fanoušek, co chodí v dresu Rytířů. Po vítězném zápase nad Kladnem jsem od něj dostal esemesku, že mně i Ústí gratuluje. Před ním klobouk dolů.

Jak prožívá ústecký úspěch váš asistent Tomáš Mareš?

Prohlásil, že když vyřadíme Kladno, nechá se ostříhat dohola. Vzal si to na starost masér Vláďa Brož.

Reklama

Související témata: