Hlavní obsah

Ústecký kanonýr Tůma: Kladno nás trošku podcenilo, ale v play off se rozdíly smazávají

Ústí nad Labem

Dosavadní průběh play off první hokejové ligy potvrzuje skvělou formu útočníků Slovanu Ústí nad Labem. Zkušený Jaroslav Roubík rozhodl šestý duel čtvrtfinále s Kladnem (4:3 po prodloužení), předtím v řádné hrací době dvakrát skóroval David Tůma. „Jsme rádi, že nám to tam padá,“ glosoval Tůma pro Sport.cz produktivitu mužstva, které je senzací vyřazovacích bojů.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista David Tůma ještě v dresu Sparty.

Článek

V součtu předkola a čtvrtfinále máte na svém kontě už deset gólů ve stejném počtu zápasů. V čem spočívá vaše střelecké umění?

Není to jen o jednom nebo dvou hráčích, ale o hře celé formace. Sám bych tolik gólů nedal a nic neudělal. Máme jako tým navrch, přitom nastupujeme v podstatě jen se šestnácti lidmi. Nejprve jsme zdolali Kadaň. Dopředu nás hnala touha vyhrát i nad Kladnem a dokázat, že jsme ve čtvrtfinále taky soupeřem pro každého.

Ale přece jen - z osmého místa jste vyřadili vítěze základní části. Moc se vám asi nevěřilo.

V play off se rozdíly smazávají. Záleží na tom, kdo jak bojuje. Myslím, že nás Kladno trošku podcenilo. Tedy v předešlých zápasech, ne v tom šestém. To jim už nic jiného nezbývalo, než si vynutit pokračování série. A k tomu už nedošlo.

Bylo těžké přeorientovat se ze závěru základní části na následnou fázi sezóny?

Mám za to, že jsme si dřívější výkony přenesli i do play off. A zatím nám to vychází.

Zmínil jste úzký kádr. Jak se z tohoto úhlu díváte na blížící se semifinále s Duklou Jihlava?

Po sérii s Kladnem máme dva dny volna na regeneraci. Uvidíme, jak nabereme síly. Je nás málo a věříme, že se nikdo další nezraní a neonemocní. Doufám, že nám to bude klapat jako dosud.

Začínáte dvakrát na jihlavském ledě.

Pojedeme tam se stejným záměrem, jako jsme startovali čtvrtfinále na Kladně. Chtěli bychom venku urvat jednu výhru a pomyslný bod do statistik série.

Reklama