Hlavní obsah

Psychiku zvedají jen úspěšné výsledky, zdůrazňuje litoměřický trenér Říha mladší

Litoměřice

Trpělivost a pracovitost stojí za vzestupem formy hokejistů Litoměřic ve WSM Lize. Po sérii porážek z úvodu soutěže se tým nepoložil, naopak se semkl a místo černých scénářů o setrvání na dně tabulky přišel kýžený obrat k lepšímu. „Psychiku zvedají jen úspěšné výsledky,“ řekl litoměřický trenér Miloš Říha mladší pro Sport.cz.

Foto: HC Stadion Litoměřice

Miloš Říha mladší na lavičce Litoměřic.

Článek

Hokejisté z města Zahrady Čech v prvních šesti kolech pětkrát prohráli a nasbírali pouhé čtyři body. V dalších šesti kolech ale čtyřikrát zvítězili a bodovali dokonce v pěti zápasech při dvanáctibodovém zisku. Takže momentálně se už dostali na desáté místo s docela velkým předstihem před poslední Kadaní.

„Ani v úvodní fázi sezóny to nebylo z naší strany špatné po herní stránce. Některé zápasy jsme měli rozehrané na tři body, třeba s Frýdkem-Místkem a Přerovem," uvažoval trenér Miloš Říha mladší.

Štěstí se nepřiklonilo

„Byli jsme hodně blízko, ale shodou okolností jsme se někdy připravili o body. Vždycky zamrzí, když v prodloužení ubráníte dvě minuty oslabení tří proti pěti a pak inkasujete. Štěstí se k nám nepřiklonilo," pokrčil rameny kouč.

Litoval konkrétně utkání v Jihlavě. „Otočili jsme ze stavu 1:3 na 4:3 a vedli jsme ještě chvíli před koncem základní hrací doby. Nakonec jsme uhráli jen bod," pravil Říha mladší, který alespoň dodatečně mohl docenit srdnatý boj svých svěřenců na Vysočině. Jihlava totiž zmíněným duelem s Litoměřicemi odstartovala sérii šesti vítězství v řadě a Litoměřičtí byli jedním ze dvou celků, které Dukle výrazně vzdorovaly a obraly ji o bod.

„Jen se potvrzuje předpoklad, že všechna mužstva v soutěži jsou kvalitní," glosoval litoměřický trenér jihlavské vzepětí s připomenutím výkonnosti dalších favoritů, jako jsou Kladno, České Budějovice, Slavia Praha.

Brankáři: Rybár, Pavelka i Šindelář

Severočeský tým úzce spolupracuje s extraligovým Mountfieldem Hradec Králové. „Úspěšně za nás chytal brankář Rybár, jehož si Hradečtí postupně stáhli na lavičku při zranění Kacetla. A Rybár už nastoupil i v extralize. Protočil se u nás obránce Plášil a Východočeši k nám posílají i beka Baráka, který už předtím naskakoval do extraligy," upřesnil Říha některá jména. Za Litoměřice si už zachytal i hradecký brankář Pavelka, přičemž kmenovým hráčem Severočechů je exvítkovický gólman Filip Šindelář, takže v obsazení brankářského tandemu by při úzké kooperaci s Hradcem neměly být zásadní problémy.

Třebaže Litoměřičtí mají už na dosah střed tabulky a na šestou příčku jim schází jediný bod, kouč zůstává obezřetný. „Nemůžeme se úpěnlivě dívat na tabulku, když pořadí se mění takříkajíc ze dne na den. Spíš se soustřeďujeme na vlastní výkony. Jak už jsem avizoval, soupeři jsou letos hodně silní a těžcí, že si nelze vybírat, jestli hrajeme proti lídrovi nebo týmu ze spodku tabulky. Je to v podstatě stejné. Každé mužstvo se potřebuje dostat do psychické pohody, a to nejde jiným způsobem, než přes úspěšné výsledky," zakončil Říha mladší.

Reklama

Související témata: