Hlavní obsah

Hokejová Slavia nasadí finanční dietu, bude prodávat hráče

Praha

Rozjetá sezóna, ale cíle se mění. Taková nastala situace v hokejové Slavii, která hraje WSM ligu. Aktuálně pražskému klubu patří druhé místo v tabulce. I přes tento výsledek jsou hlavní finance, ty jsou až na prvním místě. Vedení se rozhodlo pro stabilizaci ekonomické stránky klubu. Volně přeloženo - budou se prodávat hráči, šetřit, škrtat. „Budou přijata opatření, která se dotknou výdajů spojených s provozem A-týmu, a to jak hráčského a realizačního týmu, tak personálních nákladů společnosti. Opatření se netýkají chodu mládežnických kategorií,“ zveřejnil klub v pátek na svých webových stránkách.

Foto: www.hc-slavia.cz

Kdo odejde ze Slavie?

Článek

Už před sezónou se hovořilo, že není vše v pořádku, což potvrdil i Michal Dragoun. „Věříme, že hrát budeme, ale je to hrozná situace. Někteří z nás jsou hlavou rodiny, musíme živit děti a manželku. Tohle je pro nás fakt strašné. Když jdete na trénink, tak si to nepřipouštíte, ale pak to v hlavě prostě máte. Musíte z něčeho zaplatit hypotéky, leasingy. Pevně věřím, že nám vedení sedmého září přijde říct, že je všechno vyřešené," citoval na konci srpna server hokej.cz kapitána Slavie.

Klub zveřejnil, že v posledních měsících probíhala jednání s možnými partnery, ale situace zůstala na půli cesty. První liga není extraliga, zájem sponzorů a mecenášů logicky upadá.

„Do dnešního dne se jednání nepodařilo finalizovat, což je mi velmi líto, a proto jsem nucen udělat toto zásadní rozhodnutí. Činím tak z důvodu, aby v budoucnu měla Slavia možnost znovu se odrazit k vyšším cílům. Je potřeba nastavit jakousi redukční dietu ve všech směrech," uvedl člen představenstva klubu Vladimír Pitter.

O hráče je velký zájem, říká Bukač

Toto rozhodnutí se dotkne především hráčů. Klub se chce tímto krokem vyhnout budoucím možným problémům, když by mohl dlužit uprostřed sezóny.

„O naše hráče je poměrně velký zájem a my se musíme dívat na ekonomiku klubu. Dá se tedy očekávat, že budeme muset udělat relativně hodně změn, ale i přesto chceme mít mužstvo, které bude hrát v lize důstojnou roli," tvrdí sportovní manažer klubu Luděk Bukač.

Kdo tedy odejde? A kde Slavia nakonec v tabulce skončí?

Reklama