Hlavní obsah

Sezónu stoprocentně dohrajeme, vzkázal šéf Slavie. Co ale bude dál, říct nedokázal

Praha

Slavia probíhající ročník druhé nejvyšší hokejové soutěže dohraje! Takový vzkaz vyslal šéf pražského klubu Vladimír Pitter v pořadu České televize Hokej den poté. V jakém hráčském složení však sešívaní nastoupí k dalším soutěžním zápasům (ten nejbližší je čeká už ve středu v Českých Budějovicích), však nedokázal říct.

Foto: Profimedia.cz

Šéf hokejové Slavie Vladimír Pitter.

Článek

„Jsem o tom stoprocentně přesvědčený," odvětil člen představenstva klubu Pitter na dotaz, kolikaprocentní jsou šance na to, že Slavia zmítající se v hluboké krizi zůstane ve WSM lize až do konce aktuální sezóny.

Pitter v pátek v tiskovém prohlášení uvedl, že se mu nepodařilo zajistit rozpočet na sezónu, a tak dojde k „finanční dietě". Klub tak přehodnocuje své ambice vrátit se po dvou letech do nejvyšší soutěže, naopak nejspíš dojde k exodu klíčových hráčů.

Sami hokejisté následně vyzvali vedení klubu k rezignaci a poté kvůli údajné viróze a rozsáhlé marodce odmítli v sobotu jet na zápas do Prostějova. Tam za ně museli zaskakovat junioři, kteří už ten den měli v nohách zápas své věkové kategorie s Jihlavou, a Jestřábům podlehli 0:13.

Pitter: K zápasu do Budějovic máme s kým odjet

„Nejsme schopni naplnit rozpočet, klesá nám návštěvnost i zájem sponzorů. Musíme si proto reálně přiznat, že je potřeba přehodnotit sportovní cíle. Teď je k tomu lepší doba než třeba za dva tři měsíce. Kdybychom nepodnikli žádný krok, jen bychom čekali na fiasko, že třeba neodjedeme na zápas nebo budeme muset odstoupit ze soutěže v průběhu sezóny," prohlásil Pitter v pondělí.

Na pondělním dopoledním tréninku se hlavnímu kouči Razýmovi hlásily jen dvě formace a dál zůstává ve hvězdách, s jakým kádrem Slavia ve středu vyrazí k soutěžnímu zápasu do Českých Budějovic. „To je předčasná otázka," snažil se Pitter zlehčit situaci, přestože se utkání uskuteční už pozítří. „Jsme přesvědčený, že do Budějovic máme s kým odjet," dodal.

Bukače by odvolal, i kdyby sám neskončil

„Slavia jako klub rozhodně nekončí. Jsem stoprocentně přesvědčený, že sezónu dohrajeme. Jako člen představenstva a akcionář klubu ale mám určitou zodpovědnost, takže jsem musel nějak zareagovat. Dělám kroky uváženě a jsem přesvědčený, že podmínky hráčů ve Slavii jsou vhodné, aby klub reprezentovali ve WSM lize. Doteď měli nadstandartní podmínky," ohradil se Pitter proti tvrzením, že hokejisté ve Slavii zažívají sociální potíže.

To tvrdí Luděk Bukač mladší, který v pondělí i z tohoto důvodu rezignoval na post sportovního manažera Slavie. „Jeho demisi vítám, pokud by tak neučinil, byl jsem připraven na osobním setkání ho z funkce odvolat. (Bukač) dopředu věděl, jaké škrty a změny v kádru se připravují," uzavírá Pitter.

Ten zároveň potvrdil, že vnímá spekulace médií, že jde v celé věci především o tichou válku mezi ním a bývalým většinovým vlastníkem Richardem Benýškem. Ten měl z klubu sice oficiálně odejít, ale vlastnická struktura Slavie je nejasná, přestože Pitter vystupuje jako majitel. Podle informací deníku Sport je pravděpodobné, že 69,9 procenta klubu nadále vlastní společnost OIN Gama a.s., kterou zastupoval právě Benýšek.

"Nevím ale, co k tomu říci. Po odchodu Richarda Benýška z představenstva a pádu z extraligy zůstalo řízení na mně s tím, že je hokej nezajímá. Jakožto akcionáři mi samozřejmě nebylo jedno, jak bude Slavia pokračovat. Běžně se vídáme a bavíme se o něčem jiném," tvrdí Pitter.

Reklama

Související témata: