Hlavní obsah

Chceme mít především klid, komentuje ústecký trenér Mach páté místo v tabulce

Loni si hokejisté Slovanu Ústí nad Labem zahráli semifinále play off první ligy a ani v probíhající sezóně si nevedou špatně. Na pátém místě tabulky mají stejný počet bodů jako čtvrtá Dukla Jihlava, od třetího Prostějova je dělí dva body.

Foto: www.hcusti.cz

Zimní stadión v Ústí nad Labem

Článek

„Soutěž je vyrovnaná a bude tomu tak nejspíš až do vánoc. Proto každé vítězství je super," uvažoval ústecký trenér Miroslav Mach. „Pořadí v tabulce se mění, ale pro nás je důležité, abychom se pohybovali v pásmu s co největším odstupem od posledního místa. Aby dole byla bodová díra a měli jsme klid. Zatím jsme v plusu, co se týče bodového plánu pro jednotlivé čtvrtiny základní části," kvitoval kouč i výhru nad Mostem 4:1. Zdeněk Doležal k ní přispěl hattrickem. „Ďolík je velmi šikovný hráč. Jsem rád, že se takhle prosadil zrovna proti Mostu, se kterým to moc neumíme a loni jsme s ním prohráli. Tentokrát jsme obstáli nejen v ofenzivě, ale i v obraně," podotkl Mach.

Právě Zdeněk Doležal patří k současným oporám Ústí. V létě přišel z Litoměřic a navazuje na svoji střeleckou produktivitu. Aktuálně je s osmi góly čtvrtým nejlepším střelcem WSM Ligy.

„V minulé sezóně jsem dal hattrick za Litoměřice na ledě Kladna. Teď se mi to povedlo i v ústeckém dresu, navíc doma. Je to druhý hattrick v první lize v kariéře. Myslel jsem na něj poté, co jsem vstřelil dva góly. Měl jsem chuť přidat další branku, v zápase jsme vedli, a to se pak hraje dobře," líčil nadějný útočník.

Posun v tabulce jej těší. „Pokud se chceme držet nahoře, měli bychom soupeře z dolní poloviny tabulky porážet. Naše mužstvo má sílu, v týmu vidím velký potenciál. Ještě jsou někteří kluci zranění, chybí nám Jarda Roubík a Honza Dalecký. Až se vrátí do sestavy, tak to bude z naší strany ještě lepší," naznačil Zdeněk Doležal odhodlání a ambice.

Reklama

Související témata: