Hlavní obsah

Když není daleko k slzám. Do slávistické šatny se vrátil dvojnásobný šampión

Praha

Byl na seznamu možných posil, hokejová Slavia chtěla získat zkušeného sedmatřicetiletého obránce Jana Nováka do svých řad. Po finanční dietě a odchodu téměř poloviny týmu, musely nastat i příchody. Po návratu Pavla Kolaříka do sestavy se v šatně ukázal další slávista, který s klubem z Edenu zažil slávu. Novák je podepsasný pod dvěma extraligovými tituly a dvěma druhými místy. V sezóně 2016/2017 jde ale o úplně něco jiného. První WSM liga a boj o play off.

Foto: Jiří G. Novák

Obránce Jan Novák se vrátil do Slavie. A byl to vítězný comeback.

Článek
Fotogalerie

„V pátek jsem se domluvil s Mostem, kterému moc děkuju za vstřícnost, že tady (ve Slavii) můžu nakonec hrát. Chci pomoct týmu a před skvělými diváky předvádět co nejlepší výkony," citoval bývalého reprezentačního beka slávistický server hc-slavia.cz.

Právě postoj Mostu byl pro celou situaci klíčový. Novák chtěl, Slavia chtěla, u Mostu byla otázka. Nakonec se odpověď našla a bek, který na severu Čech odehrál v této sezóně šestnáct zápasů v nichž si připsal jednu asistenci, se vrátil do šatny, ve které více než deset let sedával. Místo už mu držel Kolařík, čtyřiačtyřicetiletý obránce. Spolu byli v kontaktu ještě před příchodem.

Parádní přivítání od fanoušků

„Už jsme si spolu psali před tím, na Koláče jsem se těšil. Sedíme samozřejmě vedle sebe, takže si máme co říct. Ti mladí kluci furt řeší nějaký blbosti, takže my tam máme svoji pohodu. Všichni kluci jsou ale pohodoví a mají nadšení do zápasů. Nemám co vytknout. Problémy už se podařilo zažehnat," řekl také Novák, který byl v sobotu u výhry Slavie 4:2 nad Kladnem.

Slávisté mají od zemětřesení v týmu za sebou pět utkání. První tři prohráli se skóre 0:19. Následující dvě vyhráli při skóre 7:4. V tabulce jim nyní patří páté místo.

„S kluky jsem si sedl dobře. Nemáme žádný problém, do šatny jsem se těšil, zápas si užil a nakonec si vychutnal i přivítání od fanoušků. To mi málem vyhrkly slzy. Fakt pěkný, povedlo se jim to. Celkově přišlo přes osmnáct set lidí, parádní atmosféra," děkoval Novák.

Reklama

Související témata: