Hlavní obsah

Vsetín dominoval na severu Čech. Lepší to být nemohlo, říká trenér Dopita

Ústí nad Labem

Nebývale úspěšný výjezd na sever Čech mají za sebou hokejisté HC ROBE Vsetín v první lize. Během dvou dnů nasbírali šest bodů za úterní vítězství v Litoměřicích 6:3 a středeční výhru v Ústí nad Labem 4:1. Trenér Jiří Dopita mohl být s výsledky spokojen, přičemž by si samozřejmě přál, aby jeho tým pokračoval v tomto trendu i nadále.

Foto: hc-vsetin.cz

Radost hokejistů Vsetína. Ilustrační foto.

Článek

Cesta na opačný konec republiky vyzněla pro Vsetín skvělým způsobem. Co říkáte na dvojnásobný úspěch z ledu soupeřů?

Lepší to být nemohlo. Jsme za obě výhry rádi. V Litoměřicích jsme sehráli opravdu výborné utkání. V Ústí to na třígólové vítězství nevypadalo. Mohli jsme prohrávat v první třetině, kterou jsme přečkali. Pak se k nám přiklonilo štěstí. A taky náš tým podržel brankář Luboš Horčička. Vážíme si toho, že jsme obě utkání dovedli do vítězného konce, navíc solidním rozdílem ve skóre.

Bylo to těžké i po fyzické stránce?

Trénujeme i hrajeme na čtyři formace a měli bychom náročný program zvládnout. Kdybychom neměli síly, asi by to dopadlo jinak.

Jakým hokejem se chce Vsetín prezentovat v první lize?

Snažíme se produkovat kombinační styl a nezaměřujeme se pouze na vyhazování kotoučů. Někdy doplácíme na nováčkovskou daň, ale první liga by měla sloužit k tomu, aby se mladí kluci pokoušeli prosadit. A šest bodů ze severu Čech je dobrým vkladem.

Stanovili jste si výkonnostní cíl?

Hrát co nejlépe a prát se o umístění pro play off, dokud to půjde.

Reklama

Související témata: