Hlavní obsah

Nezvyklý pohled na Vary ve WSM lize. Myslíme už na play off, přiznává útočník Tomáš Rachůnek

Karlovy Vary

Dlouho hokejisté HC Energie Karlovy Vary vedli tabulku WSM Ligy a tím naplňovali roli jednoho z hlavních favoritů prvoligové soutěže. Jenže postupně klesli až na třetí příčku a po víkendovém kole se aspoň vrátili na druhou pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté na archivním snímku z Mladě Boleslavi.

Článek

„Přesto spokojeni nejsme. Hodně nám uškodil nepovedený zápas s Českými Budějovicemi. Kdybychom nad nimi doma vyhráli, odskočili bychom jim snad na deset bodů, což se kvůli naší porážce nepovedlo," konstatoval karlovarský trenér Martin Pešout.

Západočeši se ale smělých cílů nevzdávají. „Beru to tak, že se prioritou stává příprava na play off. A v každém kole půjde nejen o výsledek, ale i herní projev. Jsme si vědomi, že máme náročný program. Čeká nás pět zápasů venku ze sedmi utkání. V této sérii hrajeme na Kladně i v Českých Budějovicích. Neříkám, že tam pojedeme předem prohrát, ale vnímáme sílu a ambice těchto soupeřů," uvažuje kouč.

Tuominen je zpátky ve Varech

V minulém období Karlovy Varty zapůjčily finského útočníka Tuominena do Hradce Králové. „Potřebovali jsme ušetřit prostředky a Mountfield po Tuominenovi sáhl při svých problémech s marodkou. Finský hráč se ale do Varů vrátil poté, co Hradec získal Smoleňáka a uzdravil se mu Bednář," vysvětlil karlovarský trenér. „Pokud jde o případné změny, nechceme do kádru zase tolik zasahovat. Uvítali bychom maximálně jednoho až dva hráče. To je ale spíše otázka na vedení klubu a manažera," nastínil Martin Pešout.

Zkušený útočník Tomáš Rachůnek se dívá na sezónu z dlouhodobějšího hlediska. „Dali jsme si nějaké plány, kterou jsou v hokeji ošidné. Momentálně na tom nejsme ideálně, ale s výhledem do dalších měsíců je cílem co nejlepší pozice pro play off. Postihl nás v poslední době lehký pokles výkonnosti, na nervozitu bych se nevymlouval. Dobře, že to přišlo teď, a ne někdy v březnu. Musíme se z útlumu vyhrabat a zlepšit hru i výsledky," mínil Rachůnek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články