Hlavní obsah

Číslo 68 bylo všude. V Kladně Jágr zažil větší pozornost než v Calgary

Kladno

Stačilo, aby se někdo objevil na schodech a všichni zpozorněli. Fotografové a kameramani jako na jehlách, nic nesmělo uniknout. V Kladně psal Jaromír Jágr další kapitolu své hokejové výjimečnosti. Jednu z posledních. Proto také takový zájem při návratu z Calgary. Sám český útočník přiznal, že byla větší než na druhém konci světa.

Zákulisí tiskové konference s Jaromírem JágremVideo: Sport.cz

 
Článek

Všechno muselo být slyšet. Jak se na Kladně zkouší mikrofony? Všude se počítá 1, 2, 3... U Rytířů 68, 68, 68. I heslo na připojení k internetu nese na stadiónu Rytířů stopu Jágra, obsahuje slovo Jarda.

Jágrovo povídání o hokeji nakonec dosáhlo času jako předešlý trénink. Mluvil o rodičích i vesmíru.

Můžeme dovnitř, prosili dva kluci, kteří vykukovali z hlediště do VIP prostor kladenského klubu. Dostali se na pár metrů a byli jedni z nejšťastnějších, viděli světovou hokejovou ikonu na vlastní oči.

Nerudný Jágr kvůli zranění? Ne, spíše se podivoval, jaký je o něj zájem, větší než v Kanadě. Proto také odpovídal a odpovídal. Došlo i na angličtinu, dorazil také slovenský štáb. A řešilo se vše: zranění, budoucnost v NHL, Kladno, Třinec, nepřekonané milníky v nejslavnější lize, rodiče, případný potomek, došlo i na kosmonautiku, které by se Jágr rád věnoval. Celý život ho zajímá.

„Pokud nebudu v sobotu hrát proti Benátkám, letěl jsem do vesmíru. Dal jsem přednost vesmíru před Benátkami," rozřehtal se Jágr, když odpověděl na 68 otázku plus pět dalších podle mluvčího klubu.

Ochranka mu poté vymezila prostor a odešel. Pro osmdesát novinářů naopak vše začalo, aby fanoušci, které on tak miluje, se dočkali jeho odpovědí.

Reklama

Související témata: