Hlavní obsah

Nejdřív odchod Růžičky, teď další rána! Kadaň odstupuje z první ligy, sezonu nedohraje

V úterý skončil na její střídačce hlavní kouč Vladimír Růžička, kterému hodil laso extraligový Litvínov, o den později musejí fanoušci hokejové Kadaně skousnout další nepříjemnou zprávu. Mnohem zničující! Trhači se kvůli finančním problémům rozhodli odstoupit z aktuálního ročníku první hokejové ligy.

Foto: www.skkadan.cz, Dalibor Kachlík

Hokejisté Kadaně

Článek

Bylo to z jejich strany až neuvěřitelné trápení. Hokejisté Kadaně se potáceli od prohry k prohře, častokrát navíc schytali pořádné debakly. Bilance po osmnácti odehraných zápasech? Beznadějně poslední místo v tabulce, nula bodů a hrozivé skóre 26:89.

Nyní severočeský klub oznámil vedení Českého hokeje, že sezonu nedohraje.

Foto: www.skkadan.cz, Dalibor Kachlík

Hokejová Kadaň v první lize končí.

„Důvodem je už neúnosná finanční situace, kterou způsobil generální sponzor neplněním vzájemných dohod," napsal svazu podle serveru hokej.cz generální manažer Trhačů Petr Klíma.

Teď je na tahu sportovně-technická komise hokejového svazu. Možnosti má jen dvě. Buď dosavadní výsledky Kadaně anuluje, nebo naopak zbylá utkání, která už klub nesehraje, kontumuje ve prospěch soupeřů.

Kadaň, která hraje tuzemskou druhou nejvyšší soutěž nepřetržitě od roku 1998, je tak prvním sestupujícím. Do druhé ligy zamíří přímo ještě dva týmy, další dva pak čeká baráž.

Reklama

Související témata: