Hlavní obsah

Fetisov a Lemieux se utkají na Rudém náměstí

Veteráni světového a sovětského hokeje se utkají na Rudém náměstí v Moskvě. Exhibiční zápas, který se uskuteční 9. prosince, bude věnován 60. výročí existence hokeje v Rusku. Ruskou sbornou povede legendární obránce a současný šéf státní agentury Rossport Vjačeslav Fetisov, mužstvo světových hokejových hvězd zase proslavený kanadský hokejista Mario Lemieux.

Článek

Jako místo pro netradiční zápas bylo vybráno slavné Rudé náměstí, kde se už začalo s výstavbou ledové plochy. Hlavním organizátorem akce bude moskevské obchodní centrum GUM, před jehož stěnami ledová plocha vzniká. Kluziště by mělo být hotové už 1. prosince, uvedl reklamní ředitel GUMu Igor Kazakov. Speciální mrazicí trubky povedou kolem ledové plochy, protože na výkopy do dlažby Rudého náměstí nedostali organizátoři povolení. U kluziště o velikosti 35 na 80 metrů také vyrostou dočasné tribuny.

Vedle Fetisova se na moskevské exhibici představí i celá jeho slavná "pětka". Útočník Vladimir Krutov řekl listu Izvěstija, že myšlenka na organizaci podobného utkání se zrodila už dávno, nikdo ale nevěřil, že je možné ji uskutečnit. "Všichni bereme chystané utkání velmi vážně. Já osobně jsem začal trénovat už před deseti dny," uvedl Krutov.

S tréninkem už prý začali i Krutovovi partneři žijící v Moskvě, Fetisov se Sergejem Makarovem. "S kluky jsme se domluvili, že někdy tak týden do zápasu budeme trénovat společně, musíme se přece sehrát," dodal Krutov.

Měl by přijet i Larionov

Z kdysi slavné sovětské formace, s níž se svého času trápili i českoslovenští hokejisté, by neměl nikdo chybět. Z Ameriky, kde trénuje mužstvo kolumbijské univerzity, by měl přijet Alexej Kasatonov. Menší problémy má jen Igor Larionov, nejdéle hrající hokejista NHL. S hokejem se rozloučil teprve předloni, nyní úspěšně pěstuje vinnou révu, ale americký Phoenix ho opět láká do profesionálního sportu. Podle Izvěstijí se ale Larionov "urve" alespoň na jeden den a do Moskvy určitě přijede.

Jména soupeřů zatím drží Fetisov v tajnosti. Média ale spekulují, že se v týmu světových hvězd objeví vedle Lemieuxe i Mark Messier a Paul Coffey.

Reklama

Související témata: