Hlavní obsah

Haškův dres se vydražil za 150 100 korun

PRAHA

Více než 150 tisíc korun by měl získat Masarykův onkologický ústav v Brně za dres Dominika Haška, který slavný hokejový gólman věnoval do aukce. Neznámý kupec nabídl za reprezentační dres, v němž Hašek nastoupil na olympijských hrách v Turíně ve svém posledním utkání za národní tým proti Německu, přesně 150 100 korun. Částku nyní musí podle pravidel aukční síně Aukro do tří dnů zaplatit.

Článek

Boj o bílý dres s číslem 39, ve kterém strávil slavný pardubický odchovanec, nyní působící v Detroitu, na ledě pouze deset minut, než se zranil, trval deset dnů. Jeho cena se za necelé dvě hodiny vyšplhala na pět tisíc korun, v polovině dražby činila téměř 70 000 korun. Aukce skončila dnes krátce před 16. hodinou.

Masarykův onkologický ústav by měl díky tomuto příspěvku získat polovinu financí, které potřebuje na vznik plánovaného Centra preventivní onkologie. Hašek se chystá dres, na němž je hráčův podpis a otisk hokejového puku, osobně předat. Před několika dny také slíbil, že bude vítěze dražby i s rodinou dvě hodiny vozit novým vozem Rolls-Royce a navíc jej pozve na večeři.

Tento počin není první Haškovou pomocí potřebným. Před zářijovým odletem do zámoří například předal bývalé miss Kateřině Stočesové své horské kolo do dražby ve prospěch občanského sdružení Dobrý skutek pomáhajícího dětem. To však zatím svého nového majitele nenašlo.

Reklama