Hlavní obsah

Hokejové legendy se rozešly v Košicích remízou

KOŠICE

Téměř pět tisíc diváků přivítalo v košické Steel Areně bývalé slavné hráče evropského hokeje, kteří se utkali v zápase legend. V duelu hraném na třikrát patnáct minut se zrodila remíza 9:9. V samostatných nájezdech se více dařilo výběru Slovenska, který nakonec zvítězil nad týmem tvořeným předními hráči minulosti z Česka, Ruska, Finska, Švédska a Rakouska 12:10.

Článek

Do Košic přicestovali mimo jiné z Ruska sedminásobný mistr světa Alexander Jakušev, z Česka pak například trojnásobní šampioni Stanley Cupu Jiří Hrdina a Jaroslav Pouzar. Ten vedl výběr světa jako trenér z lavičky. "Před dvěma lety jsem absolvoval transplantaci kostní dřeně, takže ještě nemůžu hrát. Doufám ale, že už příští rok to bude lepší a vyjedu na led jako hráč," řekl Pouzar ČTK.

Na stadionu aktuálně vedoucího celku slovenské extraligy se představily v akci i další známá jména české hokejové historie. Své umění divákům předvedli například Pavel Richter, František Kučera, Drahomír Kadlec či Milan Nový. Nechyběl ani Jiří Králík, kterého později v brance vystřídal finský gólman Jukka Tammi. Ten přijel do Košic se třemi krajany včetně někdejšího reprezentanta a hráče Pittsburgu Villeho Sirena.

Barvy domácího výběru hájili Dárius Rusnák, Igor Liba, Vincent a Jozef Lukáčové, Jerguš Bača, František Hossa a Peter Slanina, který dnes oslavil 47. narozeniny. Slováky ze střídačky vedl legendární Jozef Golonka.

Sobotní exhibice "vyšperkovala" veteránský program těchto dnů v Košicích. Při reprezentační přestávce se tam totiž koná 5. ročník Masters Cupu, mistrovství Slovenska amatérů a veteránů. Po hokeji patřila Steel Arena koncertu skupiny Elán.

Reklama

Související témata: