Hlavní obsah

Král se v Mladé Boleslavi uvedl excelentně, dal čtyři góly

MLADÁ BOLESLAV

Lepší vstup do nového angažmá si hokejový útočník Richard Král ani nemohl přát. Ve středu se poprvé objevil v dresu prvoligové Mladé Boleslavi a čtyřmi góly se podílel na výhře Středočechů nad Kometou Brno 6:5. Navíc si připsal ještě jednu asistenci. "Je to i o štěstí. Půl roku mi to tam nepadalo a najednou je gól málem ze všeho," řekl Král novinářům po svém galapředstavení.

Foto: archiv

Richard Král.

Článek

Do ambiciózního prvoligového celku přišel na konci prosince z extraligové Plzně, kde se mu vůbec nedařilo. Kvůli zdravotním problémům však hájil barvy nového týmu až 3. ledna. "Na můj vkus to byl hodně divoký zápas. Radši bych vyhrál 2:1 než 6:5," podotkl.

Pětatřicetiletý centr se předvedl zejména ve 45. minutě, kdy se protáhl brněnskou obranou a přesně provedeným blafákem překonal brankáře Pavla Maláče. Zkompletoval tak svůj hattrick, který o necelé čtyři minuty později ještě rozšířil. Více než dva tisíce fanoušků na stadionu mu pak tleskalo ve stoje. "To jsem ani nevnímal. Soustředil jsem se na zápas. Hlavně mě těší, že jsem si pořádně zahrál," konstatoval Král, který nebyl v závěru plzeňského angažmá moc vytěžovaný.

Do zápasu nastoupil jako kapitán, s céčkem na dresu. "Rozhodli o tom trenéři společně s hráči. Jsem rád, že mám takovou důvěru a budu se je snažit nezklamat," slíbil Král, který má na svém kontě 816 zápasů v domácí nejvyšší soutěži.

Zda tento počet rozšíří, momentálně netuší. "Těžko říci. V současnosti mám smlouvu na příští čtyři měsíce v Mladé Boleslavi a to je jediné, co mě zajímá. Udělám vše, abychom postoupili do extraligy, a pak se uvidí," řekl Král, jenž byl před odchodem z Plzně se ziskem 814 kanadským bodům nejproduktivnějším aktivním hokejistou v extralize.

Reklama

Související témata: