Hlavní obsah

Hokejový turnaj na OH by se mohl hrát ve třech skupinách

VANCOUVER

Turnaj hokejistů na olympijských hrách ve Vancouveru v roce 2010 by mohl mít nového herní schéma. Místo dvou skupin po šesti zemích jsou v plánu tři skupiny po čtyřech. Cílem je snížení počtu zápasů a zredukovaní nahuštěného programu. Ten způsobuje i snaha zámořské NHL o co nejkratší pauzu v rozehrané sezóně.

Článek

O možné změně diskutovali ve Vancouveru zástupci NHL, Hráčské asociace NHLPA, Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a organizačního výboru olympiády. Všechny strany ještě pracují na detailech, ale podle plánů by vítězové jednotlivých skupin a nejlepší tým z druhého místa postoupily přímo do čtvrtfinále a o čtyři zbývající místa by se utkalo na úvod vyřazovací části zbývajících osm celků.

O definitivní podobě by se mělo rozhodnout na kongresu IIHF v květnu na mistrovství světa v Moskvě. Nasazení do olympijských her určí aktuální žebříček Mezinárodní hokejové federace po světovém šampionátu v Kanadě v příštím roce.

Osm nejlepších bude mít zaručenou účast ve Vancouveru přímo a o další čtyři místa se bude bojovat v kvalifikačních skupinách. Olympiáda v roce 2010 se uskuteční od 12. do 28. února.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko