Hlavní obsah

Kosmos je minulostí, hokejisté se přestěhovali do luxusu

grg (Moskva)Sport.cz

Česká hokejová reprezentace přece jen změnila ubytování na mistrovství světa v Moskvě. Delší dobu kritizovaný obří komplex Kosmos nečekaně a ve vší tajnosti vyměnila za luxusní hotel Holiday Inn. K bleskovému stěhování došlo v pátek odpoledne. K celému stěhování bylo v celém týmu ohlášeno přísné informační embargo, veřejně vše vyšlo najevo až v sobotu ráno.

Hotel Holiday Inn v Moskvě

Článek

Vedení českého týmu bylo nespokojeno s neustálým chaosem v Kosmosu, kam mohl z ulice prakticky kdokoliv, a v lobby to neustále vypadalo jako na rušném vlakovém nádraží. To luxusní Holiday Inn nabízí klidnou a příjemnou atmosféru a především také lépe zajištěnou bezpečnost a soukromí.

"Určitě to byla pro nás všechny příjemná změna. Je tam klid a pohodlí, s Kosmosem se to nedá vůbec srovnat," pochvaloval si po sobotním tréninku útočník Petr Tenkrát. Informaci o stěhování se prý hráči dozvěděli už ve čtvrtek večer po posledním utkání s Německem. V pátek ráno si už přemístili všechny věci do týmového autobusu a vydali se na trénink. Po něm už zamířili do nového domova.

Stěhování bylo stejně v plánu  

Podle manažera národního týmu Zbyňka Kusého byla možnost změny ubytování reprezentace během šampionátu dlouho dopředu plánována a schválena výkonným výborem Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) už na konci dubna, tedy ještě před odletem na mistrovství světa. Přesun byl proveden bez asistence médií, aby mělo mužstvo klid před důležitými zápasy.

"Při postupu do čtvrtfinále bychom se stejně museli stěhovat do hotelu pro týmy, které hrají v hale Chodynka. A tím je Holiday Inn. Původně jsme tedy byli připraveni na přesun 7. května. Po noční poradě a dohodě s hráči jsme se po utkání s Německem rozhodli přestěhovat dříve. Také samozřejmě proto, abychom byli v předstihu připraveni na všechny nesnáze, které nás v novém působišti mohou potkat," vysvětlil novinářům Kusý.

Rozhodnutí o změně hotelu předcházely dlouhé a pečlivé přípravy. Vedení týmu si otestovalo délku cestování z nového působiště do hal v Mytišči i Chodynce a dalo hotelu časový prostor na přípravu zázemí. Protože pořadatelé šampionátu ovšem berou v úvahu stěhování postupujících mužstev až před čtvrtfinále, musí první čtyři dny nového ubytování hradit ČSLH. Teprve od 8. května platí bydlení v Holiday Inn pořadatelé MS.

Reklama

Související témata: