Hlavní obsah

Vsetín má zápis z jednání APK, právníci řeší další postup

Nejpozději do pátku právníci Vsetínské hokejové rozhodnou, u které instituce se valašský klub bude bránit nedávnému usnesení Asociace profesionálních klubů (APK) o vyřazení z extraligy. Právní oddělení hokejového týmu už má v rukou oficiální podklady z jednání APK, kde zástupci extraligových celků start Vsetína v další sezóně nejvyšší soutěže kvůli nevyřešeným finančním závazkům zamítli.

Foto: /www.hc-vsetin.cz

Ilustrační foto

Článek

Obsah dokumentu, který APK Vsetínu zaslala, není přesně znám. Podle předsedy vsetínského představenstva Oldřicha Štefla jde jen o zápis z jednání valné hromady. "Dneska ho dostali naši právníci. Do pátku chceme na základě jejich analýzy určit další postup," řekl Štefl.

Už dříve prohlásil, že důvody vyřazení, které představitelé APK prezentovali v médiích, nemají právní relevanci a klub se odvolá. Svého práva se může domáhat u hokejové arbitráže nebo rovnou u civilního soudu. "Co bude lepší, necháme na posouzení právníků," podotkl Štefl.

Na pátek chystají protestní akci vsetínští příznivci, kteří budou na výraz nesouhlasu s verdiktem APK v podvečer pochodovat městem.

Do protestního průvodu se mají zapojit i fanoušci jiných extraligových klubů Třince nebo Vítkovic.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice