Hlavní obsah

Za měsíc startuje hokejová Supersérie Rusko - Kanada

PRAHA

Za měsíc 27. srpna začne série osmi utkání mezi dvěma hokejovými velmocemi Ruskem a Kanadou a ponese název "Supersérie" s odkazem na slavné zápasy obou zemí před 35 lety. Přece jen však nakonec půjde o něco trochu jiného. Na soupiskách Ruska i Kanady totiž nebudou slavná hokejová jména současnosti, ale ty nejlepší výběry hráčů do věkové hranice dvaceti let.

Foto: Internet

Ilustrační foto

Článek

V kádrech obou mužstev by se tak měli představit ti nejlepší juniorští hráči Ruska a Kanady. Pravděpodobně takoví, kteří by měli nastoupit na příštím juniorském mistrovství světa v České republice. Na konci letošního roku tak budou moci umění těchto vycházejících hvězd i čeští fanoušci.

Samotná Supersérie začne 27. srpna čtyřmi zápasy v Rusku, od čtvrtého září se oba týmy budou utkávat v Kanadě. Hlavním trenérem kanadského výběru je bývalá hvězda NHL Brent Sutter, Rusko zase povede bývalý hráč Sergej Němčinov. Rusové rozhodně mají Kanaďanům co vracet, ve finále posledních tří mistrovství světa juniorů totiž pokaždé prohráli právě s reprezentanty "javorového listu".

Zatímco Rusové už odtajnili širší výběr hráčů, soupiska Kanady bude odtajněna 20. srpna. A to ještě bude zámořský výběr složený opravdu z celého spektra juniorských soutěží v Kanadě. Podle oficiální stránky Kanadské hokejové federace bude v šestadvacetičlenném týmu 13 hráčů z WHL, 7 hráčů z OHL, 5 hráčů z QMJHL, a jeden hráč z CJAHL.

Program zápasů Supersérie Rusko - Kanada:
Utkání č. 1:
Pondělí 27. srpna - Ufa
Utkání č. 2:
Středa 29. srpna - Ufa
Utkání č. 3:
Pátek 31. srpna - Omsk
Utkání č. 4:
Sobota 1. září - Omsk
Utkání č. 5:
Úterý 4. září - Winnipeg
Utkání č. 6:
Středa 5. září - Saskatoon
Utkání č. 7:
Pátek 7. září - Red Deer
Utkání č. 8:
Neděle 9. září - Vancouver

Reklama

Související témata: