Hlavní obsah

Extraligu opět vedou Budějovice, Slavia vypráskala Pardubice

PRAHA

Hokejovou extraligu už opět vedou České Budějovice. V sedmém kole soutěže vyhráli na ledě Vítkovic 2:1 a dostali se v čele tabulky před Karlovy Vary. Ty vyhrály ve Zlíně až po samostatných nájezdech, takže mají o bod méně. Budějovice prodloužily svou vítěznou sérii na šest vyhraných zápasů v řadě. Všechny zápasy 7. kola mohli čtenáři Sport.cz sledovat v podrobných on-line reportážích.

Foto: ČTK/Sport.cz

Útočník Českých Budějovic Jiří Šimánek

Článek

Zlín doma třikrát vedl, ale nakonec získal proti Varům jen bod za porážku po nájezdech. Dvě minuty a osmnáct vteřin přitom dělilo RI Okna od tříbodové výhry, když hlavní sudí Jonák po debatě s videorozhodčím uznal branku Jakuba Grofa. Prodloužení nerozhodlo a na řadu přišly nájezdy. Mensatora překonal pouze Hamrlík, zatímco proti Murínovi se prosadili Košťál a Hanzlík.

V Ostravě čekali diváci na gól až do 45. minuty, kdy se hosté prosadili těsně po návratu vítkovického Marušáka z trestné lavice. Vydarený posunul puk před branku na číhajícího Tomáše Mertla a ten propasíroval puk do branky. Za dalších osm minut zvýšil po sólu Viktor Hübl, domácí dokázali jen snížit brankou Radima Hrušky.

Pardubicím fanoušci nepomohli

Deset branek vidělo převážně pardubické publikum v pražské Sazka Areně, kde Slavia porazila Pardubice vysoko 7:3. Už po 27 vteřinách se prosadil David Hruška, dvakrát se v zápase prosadil jeho spoluhráč Tomáš Micka. O výsledku rozhodla desetiminutovka ve druhé třetině, kdy si domácí čtyřmi góly vypracovali náskok 6:2.

Roman Čechmánek sice nedochytal páteční zápas, ale v Liberci se opět postavil do branky Třince. Skořepa navíc dostal hosty už v deváté minutě do vedení. Ve druhé třetině ale Liberec odpověděl dvěma góly v rozmezí 47 vteřin a na začátku třetí části zásluhou Moravce vedl už 3:1 a Čechmánek pustil do branky Vojtka. Tomík sice sedm minut před koncem snížil na rozdíl jednoho gólu, definitivní podobu výsledku však dal vteřinu před koncem trefou do prázdné branky Čermák.

Poslední Kladno jelo na Spartu s odhodláním zopakovat výsledky z loňské sezóny, kdy vyhrálo s pozdějším mistrem všechny vzájemné zápasy. Jenže Sparta v letošní sezóně na domácím ledě ještě neprohrála a dokázala to i tentokrát. Na vedoucí branku bývalého Kladeňáka Petra Tona hosté sice navázali trefou Tenkráta už po dvou minutách, ale na gól Petra Nedvěda v 47. minutě už odpověď nenašli.

Prodloužení v Ústí a Plzni

Nováček z Ústí získal další bod díky Andreji Novotnému, který čtyři minuty před koncem normální hrací doby poslal zápas se Znojmem do prodloužení. Zkušenější hostující tým v této herní částo rozhodl po necelých třech minutách a to dokonce v oslabení. V rohu dojel puk Dopita a předložil jej najetému Chmelířovi, jenž se přes padajícího brankáře nemýlil.

Prodloužení rozhodlo také v Plzni, kde domácí úspěšně zakončili přestřelku s Litvínovem. Na konci druhé třetiny vedla Plzeň 4:2, když Litvínov ještě před druhou sirénou zásluhou Reichela a Machuldy vyrovnal. Na začátku třetí části dostal Plzeň opět do vedení Jasečko a od tří bodů dělilo domácí dvacet vteřin. Pak se ve zmatcích před plzeňskou brankou nejlépe zorientoval Kubinčák a znovu srovnal. V prodloužení využil přesilovku Tomáš Divíšek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko