Hlavní obsah

Pardubice opět nedosáhly na tři body, Budějovice potvrdily vedení

PRAHA

Šesti zápasy pokračovalo v pátek 11. kolo hokejové O2 extraligy. Hráči Českých Budějovic potvrdili své vedoucí postavení v tabulce, když na svém ledě nedovolili skórovat Třinci. Blízko prvnímu tříbodovému zisku byli hráči Pardubic na ledě Liberce, nakonec ale prohráli v prodloužení, stejně jako Slavia v Plzni a Litvínov ve Vítkovicích. Na domácím ledě uspěla Sparta v duelu se Znojmem a Ústí nad Labem, které přehrálo Zlín.

Článek

Jihočeský Mountfield vedl nad soupeřem z Moravy už od 7. minuty, kdy našel skulinu mezi betony gólmana Vojtka Viktor Hübl. Domácí byli v průběhu celého utkání aktivnější než hosté, třinecký gólman ale dlouho držel naděje svého týmu na zvrat. Nakonec rozhodl ve 47. minutě Brabenec, na jehož střelu pod břevno byl Vojtek krátký.

Přestřelku v Liberci zahájily lépe hostující Pardubice, které vedly už v první minutě zásluhou Tvrdíka. Domácím se ale podařilo srovnat krok a nakonec rozhodovalo až prodloužení, jež ve druhé minutě ukončil Kašpařík. Východočeši tak dále čekají na stoprocentní bodový příděl.

První tříbodový zisk na domácím ledě si připsal extraligový nováček z Ústí nad Labem. Vyrovnaný duel se Zlínem rozhodl ve 43. minutě Janků, závěrečný tlak hostů poté Severočeši přestáli.

Plný počet bodů vybojovali na domácím ledě také hokejisté Sparty, kteří v pátek přivítali Znojmo. Pražanům pomohly úspěšné přesilovky, z nichž skórovali Melichárek a Ton. Na dvoubrankové vedení domácích dokázal odpovědět až těsně před koncem hostující Haman.

Litvínov nevyhrál ve Vítkovicích už 23x 

Hokejisté Slavie odvezli jeden bod z Plzně, když prohráli v prodloužení 3:4. Pražané přitom vedli v polovině utkání o dvě branky, domácím se ale podařilo ještě před druhou přestávkou snížit a sedm minut před koncem vyrovnali. O vítězství Západočechů pak rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Důras.

Sousedé z konce elitní desítky, hokejisté Vítkovic a Litvínova sehráli na severu Moravy vyrovnané utkání, o jehož vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. Domácí sice sahali po vítězství, Hranáč ale svou trefou z 53. minuty vynutil nastavení. Ze zisku dvou bodů se nakonec radovali vítkovičtí, když hned v první minutě prodloužení ujeli Petrovický s Weismannem a druhý jmenovaný prostřelil litvínovského gólmana Jaroslava Hübla. Litvínov tak nedokázal na ledě Vítkovic vyhrát už třiadvacetkrát.

Hokejová O2 extraliga – 11. kolo
Pátek 12. října
Vítkovice - Litvínov 4:3 PPon-line
Branky: 6. Petrovický, 18. Petrovický, 34. Tomášek, 61. Weissmann - 3. Hranáč, 7. Reichel, 53. Hranáč.
Plzeň - Slavia 4:3 PPon-line
Branky: 11. Šindel, 37. Laš, 53. Jasečko, 64. Důras - 21. Beránek, 32. Červenka, 35. Červenka.
Ústí nad Labem - Zlín 3:2on-line
Branky: 14. Špirko, 22. Antoš, 43. Janků - 6. Leška, 23. Nosek.
Č. Budějovice - Třinec 2:0on-line
Branky: 7. V. Hübl, 47. Brabenec.
Sparta - Znojmo 2:1on-line
Branky: 7. Melichárek, 24. Ton - 57. Haman.
Liberec - Pardubice 6:5 PPon-line
Branky: 3. L. Čermák, 27. Plodek, 37. V. Nedorost, 38. Pabiška, 59. Kašpařík, 62. Kašpařík - 1. Tvrdík, 11. Zohorna, 29. Somík, 34. Blažek.
Čtvrtek 11. října
Kladno - Karlovy Vary 2:6on-line
Branky: 8. Ševc, 38. Čurilla - 12. Kraft, 31. Grof, 34. Hluchý, 36. Zucker, 37. Skladaný, 51. Bílek.

Reklama

Související témata: