Hlavní obsah

Liberec se prodral do čela, Budějovice prohrály ve Zlíně

PRAHA

Hokejisté Liberce minimálně do úterý povedou tabulku O2 extraligy. V nedělním duelu 17. kola porazili na domácím ledě nejhorší celek extraligy z Kladna 4:0 a přeskočili tak Slavii, kterou pozítří čeká pražské derby se Spartou. Posun na druhé místo si nechali utéct hokejisté Českých Budějovic, kteří zaváhali na ledě Zlína a prohráli 1:2.

Článek

Hokejisté Liberce chtěli odčinit páteční prohru se Spartou a do vedení šli hned po první vážnější akci utkání, při níž Klimenta přihrával Krstevovi a ten se ranou od modré nemýlil. Kladno inkasovaný gól vybídl k větší aktivitě, Hnilička ale srovnání skóre nepřipustil. Nepříliš atraktivní duel tak nabral obrátky až v úvodu poslední třetiny, kdy brankář Lev neviděl na střelu Čermáka a puk zaregistroval až za svými zády.

Vítězný kurs domácí stvrdili v 53. minutě, kdy Šachl prostřelil hostujícího gólmana poté, co se k němu odrazil puk od zadního mantinelu po střele Nováka. Konečné skóre vzápětí určil Klimenta, který při přesilovce Liberce zakončil pohlednou kombinaci. Hokejisté Kladna tak ani pdoruhé v sezóně nedali gól.

Infarktový závěr ve Vítkovicích 

Nepovedený vstup do utkání předvedli hokejisté Českých Budějovic. Na ledě Zlína inkasovali už po čtyřech minutách hry, kdy Balaštík tečoval za záda gólmana Altrichtra střelu Zubíčka. Hostům se nedařilo prosadit přes zodpovědnou obranu Zlína a před koncem druhé třetiny dostali druhý gól poté, co jihočeského brankáře prostřelil Barinka. Hostující tým se nakonec dočkal alespoň snížení, když na začátku poslední třetiny překonal zlínského brankáře Murína z dorážky Šimánek.

Drama se šťastným koncem pro domácí bylo k vidění na ledě Vítkovic. Severomoravané sice vedli na začátku druhé třetiny nad Znojmem už o dvě branky, Orli ale dokázali díky zásahům Selingra a Kucharzyka vyrovnat. Vítkovická ČEZ Arena se už chystala na prodloužení, když se domácím podařilo v poslední minutě vyhrát vhazování před Trvajem a pohotová střela Burgra skončila v čase 59:59 za zády znojemského brankáře.

Třinec veze tři body z Pardubic 

Dvanáctou porážku v sezóně si připsali hokejisté Pardubic. V domácím utkání s Třincem sice začali dobře a už ve 4. minutě vedli po brance Snopka, hosté ale během devíti minut vývoj zápasu otočili. Ještě v první třetině však srovnal Petr Sýkora a v polovině utkání poslal tentýž hráč domácí opět do vedení.

Závěr prostřední části a úvod poslední třetiny ale patřil znovu Třinci, který šel do vedení po zásazích Martynka a Tomíka. Sýkora pak ještě v 54. minutě završil hattrick, vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho a za minutu rozhodl o vítězství hostů svým třetím gólem v utkání Martynek.

Litvínov zabral v poslední třetině 

Hokejisté Plzně porazili i díky dvěma gólům v oslabení nováčka z Ústí nad Labem. Lasselberger předčil soupeře ve všech směrech a od vyššího přídělu Severočechy zachránil jen strážce jejich svatyně Volke. Západočeši potvrdili formu na domácím ledě, kde bodovali v každém utkání této sezóny a vyhráli osm z devíti utkání. Slovan naopak prohrál počtvrté za sebou.

Litvínov porazil Karlovy Vary, o tříbodovém zisku ale rozhodl až v závěrečné třetině, kterou vyhrál 5:0. Energii tak v 42. podkrušnohroského derby nebyly nic platné dvě vyrovnaná dějství, po kterých těsně vedla.

Hokejová O2 extraliga - 17. kolo
Neděle 28. října
Pardubice - Třinec 4:5on-line
Branky: 4. Snopek, 19., 30. a 54. P. Sýkora - 11. Martynek, 12. D. Květoň, 40. Martynek, 42. Tomík, 55. Martynek.
Liberec - Kladno 4:0on-line
Branky: 8. Krstev, 42. L. Čermák, 52. Šachl, 54. Klimenta.
Vítkovice - Znojmo 3:2on-line
Branky: 13. Szturc, 22. Hubáček, 60. Burger - 34. Selingr, 49. Kucharczyk.
Zlín - Č. Budějovice 2:1on-line
Branky: 5. Balaštík, 37. P. Barinka - 44. Šimánek.
Litvínov - Karlovy Vary 6:2on-line
Branky: 6. Kubinčák, 48. Lukeš, 53. Sklenička, 53. Jánský, 55. Jánský, 56. Reichel - 17. Kumstát, 29. Skladaný.
Plzeň - Ústí nad Labem 5:2on-line
Branky: 7. Matějovský, 10. Vlasák, 27. Vampola, 37. Šindel, 39. Fabuš - 39. Špirko, 56. Šaffer.
Úterý 30. října
18:15 Slavia Praha - Sparta Prahaon-line

Reklama

Související témata: