Hlavní obsah

Šlégra lákají oba severočeské kluby

PRAHA

Oba severočeské extraligové celky chtějí obránce Jiřího Šlégra. Ten zatím chodí na led s hokejisty Litvínova, ale ví o vážném zájmu Liberce a registruje i nabídky z ciziny.

Článek

"Dosud není nic rozhodnuto, ještě pár týdnů počkám. Dokud nepodepíšu, nelze nic mít za definitivní," říká, ale nechtěl by znovu prožít loňskou zkušenost, kdy v létě marně čekal na novou smlouvu v Detroitu, pak v extraligovém rozjezdu na 11 utkání pomohl Litvínovu, aby nakonec zamířil do ruského Omsku.

"Pikantním na celém příběhu je fakt, že brzy po podpisu dohody v ruské lize se ozval Detroit, jemuž se zranil Fischer a nabízel mi peníze, které předtím nechtěl dát. Jenže já už nemohl v Omsku cuknout, hrozně chtěl obránce. Bohužel mě tam dlouhodobě limitovaly bolesti třísel," vzpomíná Šlégr.

Po jarní operaci už je fit, ale znovu je před ním nejistá budoucnost. "Přál bych si jít zpátky do NHL, pro kterou jsem volný hráč. Nejsem tak starý, abych to ještě nezkusil. Ale nemohu čekat tak dlouho jako minulý rok. Buď si mě někdo vezme ještě před začátkem kempů, nebo se začnu ohlížet po Evropě," tvrdí Šlégr.

Byl připraven kývnout Slavii

Naděje, že by se vedle Kučery, L. Procházky a Beránka mohl objevit jako čtvrtý naganský hrdina v nejvyšší domácí soutěži se zdá být veliká. Podle litvínovského manažera Vladimíra Macholdy vázne dohoda s olympijským vítězem na financích.

"Vždy jde o peníze. Ale v Litvínově, kde jsem doma, určitě bude moje laťka nejnižší. Na druhou stranu liberecká nabídka je velmi solidní," přiznává 32letý obránce, který už byl připraven kývnout trenérovi mistrovské Slavie Růžičkovi, ale management z Edenu vzápětí sdělil, že nedokáže urostlého obránce zaplatit. "Pokud začnu českou extraligu, ať už v Litvínově či Liberci, tak ji tam i dohraju."

"Jednám se Šlégrem už hodně dlouho a chci, aby u nás hrál. Proto se usilovně snažím opatřit nějaké prostředky a s hráčem se dohodnout," přiznává Macholda, jenže podobnou aktivitu vyvíjí jeho liberecký protějšek Ctibor Jech: "Vídím to tak na padesát procent, že ho získáme. Jde o velice kvalitního hráče, který by byl osobností našich zadních řad."

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno