Hlavní obsah

Budějovice prohrály v Pardubicích, Liberec otočil na Spartě

Šesti zápasy pokračovalo v pátek 29. kolo hokejové extraligy. Hokejisté Českých Budějovic promarnili příležitost přiblížit se na jediný bod vedoucí Slavii, v Pardubicích totiž prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Povedený obrat předvedli hokejisté Liberce na ledě Sparty, kteří po vítězství 3:1 ztrácejí na druhé místo tabulky tři body.

Článek

Budějovičtí vstoupili do duelu na východě Čech lépe, na úvodní branku Šimánka ale domácí dokázali najít odpověď. Ve druhé třetině nejprve vyrovnal Pivko a na začátku poslední části šli Pardubičtí do vedení po trefě Havíře. Gól hostujícího Vaka poslal zápas do prodloužení a nakonec rozhodovaly až nájezdy, v nichž zajistil dva body pro domácí uzdravený Tomáš Blažek.

Na Spartě začali lépe domácí, jejichž vedení zajistil v 7. minutě Vaic. Na další góly čekali diváci v Holešovicích až do poslední třetiny, kdy začali úřadovat hostující střelci. Tygři díky trefám Klimenty, Víška a J. Moravce předvedli vydařenou obrátku vývoje utkání a snížili tak ztrátu na čelo tabulky. Sparta proti tomu ztrácí na vedoucí Slavii už šestnáct bodů.

Ústí veze bod z Vítkovic, Orli loupili ve Zlíně 

Nejhorší celek nejvyšší soutěže z Ústí nad Labem vybojoval alespoň bod ve Vítkovicích, když prohrál 2:3 v prodloužení. Vítkovice vedly od 13. minuty po gólu Ujčíka, hosté ale srovnali v úvodu druhé části zásluhou Špirka. Branka P. Hubáčka z poloviny utkání strhla vedení opět na stranu domácích, Janků ale deset minut před koncem znovu vyrovnal. Hostující tým začal prodloužení aktivně, pak ale putoval na trestnou lavici Pojkar a Kubošova rána od modré rozhodla o vítězství moravského celku.

Ústí ztrácí na posledním místě tabulky dva body na předposlední Kladno, které dostalo pětigólový příděl v Plzni. Domácí rozhodli o osudu zápasu již v první třetině, v níž vstřelili soupeři tři branky. Čestný úspěch Středočechů zaznamenal Martin Procházka.

V přímém duelu o elitní desítku byli na ledě Zlína úspěšnější hokejisté Znojma, kteří po vítězství 3:2 odsunuli v tabulce svého rivala mimo zónu zajišťující postup do play-off. Ve Zlíně se diváci dočkali gólů až ve druhé třetině, po trefách Pláška a Selingra ale měli víc důvodů k radosti hosté. Domácí sice ještě před druhou přestávkou snížili zásluhou Galvase, Orli ale po zásahu Svobody znovu odlétli na rozdíl dvou branek. Ve 49. minutě ještě zkorigoval skóre Andrašovský, do prodloužení už ale domácí zápas nedovedli.

Dva body odvezli z Litvínova hokejisté Třince. V utkání chudém na góly měli k vítězství blíž hosté, které dostal ve 44. minutě Seman. O deset minut později se domácím podařilo vyrovnat díky gólu Brandy, nastavení ale zvládli lépe hosté, jimž zajistil vítězství Tomík.

29. kolo hokejové O2 extraligy
Zlín - Znojmo 2:3on-line
Branky: 40. Galvas, 49. Andrašovský - 25. Plášek, 31. Selingr, 47. J. Svoboda.
Vítkovice - Ústí nad Labem 3:2 v prodl.on-line
Branky: 13. Ujčík, 31. P. Hubáček, 64. Kuboš - 25. Špirko, 49. Janků.
Litvínov - Třinec 1:2 v prodl.on-line
Branky: 54. Branda - 44. Seman, 62. Tomík.
Plzeň - Kladno 5:1on-line
Branky: 6. Fabuš, 7. Laš, 12. Šindel, 31. Ludvík, 55. Divíšek - 13. Martin Procházka.
Pardubice - Č. Budějovice 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 28. Pivko, 41. Havíř, rozhodující nájezd Blažek - 13. Šimánek, 55. Vak.
Sparta Praha - Liberec 1:3on-line
Branky: 7. Vaic - 45. Klimenta, 54. Víšek, 60. J. Moravec.
Slavia Praha - Karlovy Vary 6:2 předehráno 6.12.on-line

Reklama

Související témata: