Hlavní obsah

Slavia obrala Pardubice, Budějovice uhájily druhou příčku v Liberci

PRAHA

Pozici lídra tabulky potvrdili v nedělní předehrávce 46. kola O2 extraligy hokejisté pražské Slavie. Na ledě Pardubic zlomili v poslední desetiminutovce vyrovnaný stav a třemi góly v řadě si zajistili jubilejní dvacáté vítězství v řádné hrací době. V dohrávce 19. kola zvítězili v prodloužení hokejisté Českých Budějovic na ledě Liberce.

Článek

Pardubicím se nepodařilo zopakovat výkon z pátečního 29. kola, v němž po samostatných nájezdech zvítězily nad Českými Budějovicemi. Slávisté vedli na ledě soupeře od 6. minuty, kdy po Supově střele dorazil za Lašákova záda Rataj.

Dalších branek se diváci ve střelecky oboustranně aktivním duelu dočkali až v poslední části. V 50. minutě se podařilo při početní výhodě 5 na 3 vyrovnat Rolinkovi, radost domácích ale netrvala dlouho. O dvě minuty později se totiž trefil mezi betony pardubického gólmana Vondrka a vzápětí zavěsil pod horní tyč Bednář, jehož druhý gól z 59. minuty stanovil konečnou podobu skóre.

V Liberci čekali diváci na úvodní branku až do 35. minuty, kdy Turka v jihočeské brance propálil Blatný. Hosté srovnali osm minut před koncem, kdy našel skulinu mezi betony gólmana Pince Kůrka. Rozhodnout nakonec muselo prodloužení, které už po necelých dvou minutách rozhodl při přesilovce Budějovic hostující Brabenec. Libereckým se tak nevydařil útok na druhou příčku a na svého dnešního rivala ztrácejí čtyři body.

Nedělní program O2 extraligy
Dohrávka 19. kola
Liberec - Č. Budějovice 1:2 v prodl.on-line
Branky: 35. Blatný - 53. Kůrka, 62. Brabenec.
Předehrávka 46. kola
Pardubice - Slavia Praha 1:4on-line
Branky: 50. Rolinek - 6. Rataj, 52. Vondrka, 55. a 59. Bednář.

Reklama