Hlavní obsah

Slavia prohrála i ve Vítkovicích, rozjeté Kladno přibrzdily Pardubice

PRAHA

Trápení hokejové Slavie pokračuje. Pražané po třech porážkách v řadě nestačili v úterním 39. kole O2 extraligy ani na probuzené Vítkovice, které vyhrály třetí zápas ze čtyř pod vedením nového kouče Ernesta Bokroše a upevnily svou pozici v elitní desítce pro play-off. Nedařilo se ani vedoucímu celky tabulky z Českých Budějovic, který bral v domácím duelu s Karlovými Vary pouze bod za porážku po samostatných nájezdech.

Článek

Vítkovice si musely kvůli početné marodce vypůjčit tři hráče z Havířova a právě jedna z prvoligových posil - Pavel Zdráhal - otevřela ve 12. minutě skóre. Slavia byla sice v úvodu zápasu aktivnější, prosadit se ale dokázal až v úvodu druhé části David Hruška, který nadvakrát překonal gólmana Pruska. Rozhodnutí přišlo v úvodu poslední třetiny. Hned sedmadvacet sekund po začátku třetí části překvapil hostujícího gólmana Furcha Viktor Ujčík a zkázu Pražanů, kteří z posledních osmi zápasů vyhráli jediný, dokonal o tři minuty později Ovčačík. Vítkovice tak ještě doma neztratily pod Bokrošem ani bod.

Fotbalový výsledek se zrodil na jihu Čech. Na góly skoupé utkání Českých Budějovic s Karlovými Vary rozhodla až trefa Marka Melenovského při samostatných nájezdech, do nichž utkání ze stavu 0:0 nakonec dospělo. Budějovice tak mají v čele extraligy tříbodový náskok na druhou Slavii.

Na pražský celek se bodově dotáhl Liberec, který přehrál díky brankám Lukáše Zíba a Tomáše Klimenty na domácím ledě Zlín. Moravský celek prohrál první ze čtyř zápasů pod vedením kouče Rostislava Vlacha, který na sklonku roku vystřídal Bokroše.

Znojmo deklasovalo Třinec  

Po třech vítězstvích v řadě okusili opět hořkost porážky hokejisté Kladna. Den po vítězství na ledě Slavie zavítali Středočeši do Pardubic, kde ještě na začátku třetí části byli diváci svědky vyrovnaného střetnutí. Pak ale během 71 sekund udeřili Rolinek, Somík a Tvrdík a Východočeši mohli slavit jedenácté vítězství v sezóně. Kladno proti tomu prohrálo teprve druhý zápas z posledních deseti.

Na elitní šestku, která má zajištěný přímý postup do čtvrtfinále play-off, se dotáhli hokejisté Plzně. Západočeši v úterý vyhráli 5:4 na ledě pražské Sparty, vyrovnaný a na branky bohatý zápas rozhodl v poslední minutě prodloužení kapitán Tomáš Divíšek. Plzeň tak nad Spartou vyhrála i potřetí v sezóně.

Po dvou porážkách na cizím ledě se vrátili do domácího prostředí hokejisté Znojma a chuť si spravili náležitě, když vyprovodili Třinec šestigólovým debaklem. Orli vedli už po necelých dvou minutách po trefě Pláška, vedení zvýraznil v závěru druhé třetiny Dopita a v poslední části završili úspěšný večer Kucharczyk, Erat, Selingr a Aleš Padělek. Znojemští tak získali důležité body v boji o postupovou desítku, na jejíž hraně se pohybují, gólman Trvaj udržel potřetí v sezóně čisté konto.

Dvaadvacátou porážku v sezóně zaznamenali hokejisté Ústí nad Labem. Extraligový nováček nestačil na domácím ledě na Litvínov, jehož vítězství v severočeském derby zařídili svými brankami Bahenský a Tomas. Litvínov se dočkal výhry po třech prohrách za sebou.

Hokejová O2 extraliga - 39. kolo
Vítkovice - Slavia 3:1on-line
Branky: 12. Zdráhal, 41. Ujčík, 44. Ovčačík - 24. D. Hruška.
Znojmo - Třinec 6:0on-line
Branky: 2. Plášek, 37. Dopita, 47. Kucharczyk, 48. Erat, 57. Selingr, 58. A. Padělek.
Č. Budějovice - Karlovy Vary 0:1 SNon-line
Branka: rozhodující sam. nájezd Melenovský.
Ústí nad Labem - Litvínov 0:2on-line
Branky: 30. Bahenský, 60. Tomas.
Sparta - Plzeň 4:5 PPon-line
Branky: 5. Netík, 13. Melichárek, 24. Netík, 41. Ton - 10. Benák, 31. Vlasák, 56. Divíšek, 59. Dvořák, 65. Divíšek.
Pardubice - Kladno 4:1on-line
Branky: 15. Linhart, 44. Rolinek, 44. Somík, 45. Tvrdík - 25. Hájek.
Liberec - Zlín 2:0on-line
Branky: 25. Zíb, 37. Klimenta.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec