Hlavní obsah

Dopita trénuje s Pardubicemi

PRAHA

Nabídku Pardubic, aby se připojil k týmu na soustředění v Trutnově, přijímá hokejový útočník Jiří Dopita, ale o svém budoucím působišti dosud nemá jasno. "Je možné, že skončím v Pardubicích anebo někde v cizině, ještě vůbec nic není jisté," prohlásil pro TV Nova 34letý centr.

Foto: ČTK-Lukáš Machalínek

Český hokejový útočník Jiří Dopita.

Článek

"Dopita s námi začne trénovat, to je zatím vše. Není ale vůbec jisté, zda za nás bude i hrát," vzkázal pardubický manažer Zbyněk Kusý.

"Mám tu pozvánku z Pardubic, abych za nimi přijel na soustředění, což vítám, ale pak můžu trénovat i v Olomouci. Každopádně chci být dobře připravený na sezónu," konstatoval Dopita, jenž po jarním ukončení působení v zámořském Edmontronu pomáhal Olomouci k postupu do první ligy.

"Určitá šance, že Dopita oblékne pardubický dres i v extralize, ale existuje," prozradil k možnosti olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa Kusý, ale odmítl informaci, že by Dopitovi nabízel plat deset miliónů ročně. "To je absolutní nesmysl, nevím, kde se to vzalo. O žádné takové částce jsme spolu nemluvili."

Dopita jen zopakoval, že o jeho budoucím působišti ještě není rozhodnuto: "Zatím jsem byl na ledě deset dnů individuálně při havířovské letní škole, v pátek jsem si zahrál exhibiční duel v Budějovicích za Turek team, což bylo příjemné zpestření, a teď je tu nějaká dohoda s Pardubicemi.

Reklama

Související témata: