Hlavní obsah

Pardubice skalpovaly lídra z Budějovic, Kladno sahá po přímém postupu

PRAHA

Pět zápasů uzavřelo v pátek 42. kolo O2 extraligy. Vedoucí celek tabulky z Českých Budějovic prohrál 2:5 na ledě Pardubic, které tak deset kol před koncem základní části ztrácejí na postupovou desítku pět bodů. V dobrých výkonech z minulých kol pokračují hokejisté Kladna, kteří porazili Plzeň 4:1 a na šesté místo zaručující přímý postup do play-off ztrácejí jen dva body.

Článek

Pardubičtí vykročili za vítězstvím ve druhé třetině, kdy hostujícího gólmana Turka překonali Rolinek se Sýkorou. Budějovice pět minut po začátku poslední části snížily zásluhou Kůrky, pak se ale znovu trefil uzdravený Sýkora. Vzápětí sice znovu snížil Vak, Rolinek ale bezprostředně vrátil domácím dvoubrankový náskok, který v závěru ještě navýšil Starý. Budějovice tak stále vedou extraligu, druhá Slavia ale ztrácí jen bod.

Kladenští měli zápas s Plzní pod kontrolou a už v první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok. Ve druhé části ještě náskok zvýšil Martin Procházka. Hosté snížili až pět minut po začátku poslední třetiny, konečný výsledek stanovil v 53. minutě Diviš. Středočeši tak vyhráli třináctý z posledních šestnácti zápasů, Plzeň proti tomu získala z jedenácti kol jen deset bodů.

Litvínov vyhrál v Třinci po třech letech

Hokejisté Litvínova po středečním domácím vítězství nad pražskou Spartu zavítali do Třince a ze severu Moravy odvezli výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Diváci v Třinci se dočkali gólů až po polovině zápasu, trefy Lukeše a Bendy ale fandy domácího týmu nerozjásaly. Naděje Ocelářů oživil ještě před druhou přestávkou Malec a porážku v normální hrací době odvrátil až 44 sekund před třetí sirénou Štefanka. Nakonec rozhodovaly nájezdy, v nichž vystřelil dva body pro hostující tým Martin Jenáček. Litvínov tak vyhrál v Třinci po třech letech.

Na hranici postupové desítky bojující hokejisté Vítkovic odvezli tři body z Ústí nad Labem. Na ledě posledního celku extraligy vedli už od 4. minuty, domácí se však dokázali držet po celý zápas na dostřel a vítězství Moravanů zpečetil až v poslední minutě Jiří Burger.

Důležité body v boji o elitní desítku získali hokejisté Znojma, kteří přehráli na svém ledě Zlín 3:0. I na jihu Moravy se čekalo na branky až do druhé části. Rozhodující úder přišel v rozmezí dvou minut před polovinou utkání, kdy dostal domácí do vedení dvěma slepenými góly kapitán Radim Bičánek, a ještě před druhou přistávkou přidal třetí branku Selingr. Gólman Orlů Jiří Trvaj si připsal čtvrtý shutout v sezóně.

Hokejová O2 extraliga - 42.kolo
Třinec - Litvínov 2:3 SNon-line
Branky: 39. Malec, 60. Štefanka - 31. Lukeš, 34. Benda, rozhodující nájezd Jenáček.
Ústí nad Labem - Vítkovice 2:4on-line
Branky: 33. A. Nedorost, 47. Zeman - 4. R. Káňa, 22. J. Mrázek, 39. Jánoš, 60. Burger.
Kladno - Plzeň 4:1on-line
Branky: 8. Horna, 16. Bělohlav, 37. Martin Procházka, 53. Diviš - 45. Vampola.
Znojmo - Zlín 3:0on-line
Branky: 27. Bičánek, 28. Bičánek, 39. Selingr.
Pardubice - Č. Budějovice 5:2on-line
Branky: 21. Rolinek, 31. Sýkora, 50. Sýkora, 52. Rolinek, 57. Starý - 45. Kůrka, 51. Vak.
Předehráno 17.1.
Sparta - Liberec 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 12. Melichárek, 17., 55. P. Nedvěd - 10., 33. Pletka, 46. Víšek, rozhodující nájezd Víšek.
Slavia - Karlovy Vary 2:4on-line
Branky: 19. Bednář, 51. Klepiš - 1. Kumstát, 5. Melenovský, 17., 44. Skuhravý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec