Hlavní obsah

Sparta přestřílela v derby Slavii, Budějovice upevnily vedení

PRAHA

Dvanáctigólovou přestřelku nabídlo v nedělním 43. kole extraligy derby pražských ‘S‘, v němž se v Sazka Areně z vítězství 7:5 nakonec radovala hostující Sparta. Ke Slavii se dotáhli hokejisté Liberce, kteří na svém ledě podlehli Kladnu po samostatných nájezdech. České Budějovice naopak neklopýtly ve Zlíně a po vítězství 4:0 mají v čele extraligy čtyřbodový náskok.

Článek

Sparta vedla na Slavii gólem Langhammera, Micka s Ratajem ale vývoj zápasu otočili. Ve druhé třetině viděli diváci celkem šest branek, po čtyřech trefách za záda brankáře Slavie Adama Svobody ale odcházeli do kabin spokojenější hosté. Domácí se ale nevzdali a díky Bednářovi se Supem deset minut před koncem vyrovnali. Pak ale využil přesilovku Netík a slávisté nakonec ještě inkasovali při vlastní početní výhodě, kdy ujel Petr Nedvěd.

Pozici lídra potvrdili hokejisté Českých Budějovic na ledě Zlína. Jihočeši soupeře z opačného pólu tabulky jednoznačně přehráli, už po první třetině vedli zásluhou Šimánka a Brabence o dvě branky. V prostřední části pak přidal další branku V. Hübl a v poslední třetině upravil skóre Květoň.

Rozjeté Kladno mělo pomalejší začátek v Liberci a už po 16 sekundách prohrávalo po gólu Pletky. Na začátku druhé třetiny přidal druhou branku domácích Čermák, poté se už ale červené světlo rozsvěcelo jen za Pincovou brankou. Čtyřicet sekund po Čermákově trefě totiž snížil Martin Procházka a ve 48. minutě zařídil vyrovnání nejproduktivnější hráč Kladna Kalla. Vyrovnaný duel nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž zařídil dva body pro hosty veterán Patera.

Tlačenice na šestém místě 

Kladno nadále ztrácí dva body na šesté místo tabulky, které ještě zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Na 6.-8. místě jsou ovšem sežazené tři celky se shodným počtem bodů. Postupové místo zatím drží Litvínov, který těsně vyhrál nad Karlovými Vary. Bezbrankový zápas rozhodl až gól Jiřího Šlégra z 3. minuty prodloužení.

Důležité tři body v boji o elitní šestku získali hokejisté Vítkovic. V domácím duelu se Znojmem byli jasně lepším týmem a během 53 minut překonali brankáře Orlů Jiřího Trvaje Gulaši, Burger, Klimek a Hruška. Čestný úspěch hostů zaznamenal až pět minut před koncem zápasu J. Svoboda.

Až v prodloužení si zajistili hokejisté Plzně vítězství nad posledním Ústím nad Labem. Západočeši měli duel na domácím ledě pod kontrolou až do poslední třetiny, kdy obdrželi tři branky a alespoň dva body jim v prodloužení vystřelil Fabuš.

Po pátečním vítězství nad Českými Budějovicemi nezaváhali ani v nedělním duelu s Třincem hokejisté Pardubic. Vstup do zápasu sice vyšel lépe hostům a zdravotně indisponovaní Pardubičtí museli dohánět po zásazích Korhoně a Barinky dvoubrankové manko. Rozhodující chvíle se Východočeši schovali až na poslední třetinu, kdy zápas rozhodli čtyřmi góly během třinácti minut.

Hokejová O2 extraliga - 43. kolo
Pardubice - Třinec 4:2on-line
Branky: 43. Šeda, 50. Kolář I, 52. Tvrdík, 57. Cetkovský - 5. Korhoň, 16. P. Barinka.
Slavia Praha - Sparta Praha 5:7on-line
Branky: 15. Micka, 22. Rataj, 27. Sup, 51. Bednář, 53. Sup - 12. Langhammer, 22. Vaic, 36. P. Nedvěd, 36. Langhammer, 37. Ton, 55. Netík, 59. P. Nedvěd.
Vítkovice - Znojmo 4:1on-line
Branky: 7. Gulaši, 17. Burger, 31. Klimek, 54. R. Hruška - 56. J. Svoboda .
Liberec - Kladno 2:3 SNon-line
Branky: 1. Pletka, 23. L. Čermák - 24. Martin Procházka, 48. Kalla, rozhodující nájezd Patera.
Zlín - Č. Budějovice 0:4on-line
Branky: 9. Šimánek, 20. Brabenec, 35. V. Hübl, 54. L. Květoň.
Litvínov - Karlovy Vary 1:0 PPon-line
Branka: 63. Šlégr.
Plzeň - Ústí nad Labem 5:4 PPon-line
Branky: 4. Vampola, 28. Fabuš, 38. Vlasák, 48. Vlasák, 64. Fabuš - 17. Špirko, 43. V. Novák, 56. Čaloun, 59. Janků.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec