Hlavní obsah

Čechmánek připraven na královské angažmá

PRAHA

Českého hokejového brankáře Romana Čechmánka čeká druhé zámořské angažmá. Trojnásobný světový šampión a olympijský vítěz z Nagana byl na konci května vyměněn z Philadelphie do Los Angeles a přestože nadcházející sezóna začne za Atlantikem až v říjnu, stihl si při krátké návštěvě Ameriky zařídit vše potřebné související se stěhováním.

Foto: archiv

Roman Čechmánek

Článek

"Tohle všechno už mám za sebou. Dům ve Philadelphii je vyklizen a jsme přestěhováni do Los Angeles. Na začátku sezóny tedy pojedu bez starostí do připraveného," uvedl Čechmánek. Ve slunné Kalifornii si, jak bývá zvykem, dům jen pronajal. "Nikdo neví, co bude za rok. Je ale u tréninkové haly, abych to neměl moc daleko," doplnil odchovanec zlínského hokeje.

Do nového prostředí se již těší, neboť ve Philadelphii příliš spokojen nebyl. Přestože v základní části patřil mezi nejlepší brankáře soutěže, v play off se týmu nedařilo a vedení klubu a fanoušci v Čechmánkovi viděli jednoho z viníků. Proto byl rád, že se generální manažer Bobby Clark dohodl se zástupci Kings na jeho výměně.

Králové posilují

"Z mojí strany to bylo trochu chtěné a jsem rád, že se to podařilo do týmu, který jsem si představoval. Teď uvidíme, jestli navážu na výkony z předešlých třech sezón ve Philadelphii, a pokud by to bylo na podobné úrovni, byl bych spokojen," přál si bývalý hráč Vsetína, o jehož služby se ucházely také St. Louis a Boston.

Los Angeles navíc v letní přestávce vydatně posilují. Z Detroitu se vrátil zkušený útočník Luc Robitaille, z Bostonu zase slovenský kanonýr Jozef Stümpel a novou smlouvu podepsal Adam Deadmarsh. Přišel rovněž Trent Klatt a z Evropy obránci Martin Štrbák a Denis Grebeškov.

"Uvidíme, jak bude tým vypadat. Los Angeles loni nepostoupilo do play off, což se určitě vedení nelíbilo. Bylo to ale ovlivněno i tím, že měli hodně zraněných hráčů, čemuž letos chtějí posílením kádru předejít," podotkl Čechmánek na adresu nových posil.

Krátké setkání s Modrým

Změna dresu pro něj přinesla i přestup do Západní konference a tím častější konfrontace s herně jinými týmy. "Čeká mě jiný hokej. Na Západě se hraje více otevřeně, ofenzivněji. Los Angeles navíc hraje podobně jako evropské celky, hodně si přihrávají. Sám jsem zvědav, jak se nám povede a jak bude tým šlapat," přemítal pětinásobný mistr extraligy.

V kádru Kings ale nebude jediným Čechem. Nedílnou součástí obrany je Jaroslav Modrý a na soupisce je i útočník Pavel Rosa. S Modrým, který v létě absolvoval operaci ramena, při své návštěvě v Los Angeles stihl prohodit pár slov. "Pobavili jsme se o tom, jaký tam byl loni tým a jaké klima. Zprávy tak mám docela dobré," komentoval debatu s někdejším spoluhráčem z reprezentačních mládežnických výběrů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko