Hlavní obsah

Hokejové legendy změří síly s ruskou sbornou

PRAHA

Nejen zápasy play-off domácí extraligy budou v nejbližší době lákadlem pro fanoušky lačnící po hokejových bitvách. V sobotu 29. března se v Karlových Varech uskuteční utkání českých hokejových legend s ruským výběrem někdejších olympijských vítězů či mistrů světa. K vidění by měli být takoví hráči jako Vladimír Martinec, Milan Nový, či Alexander Jakušev.

Článek

Bývalí soupeři ze světových kolbišť se utkali během loňského mistrovství světa v Moskvě a po zápase v hale CSKA se hráči domluvili na utkání v České republice. "Tehdy jsme prohráli gólem z poslední minuty 5:6, takže máme soupeři co vracet," řekl na čtvrteční tiskové konferenci legendární kanonýr Milan Nový, jehož nadace Caps 66 a agentura International Promotion Service jsou hlavními organizátory.

"Hrajeme už hlavně pro radost, i když už jsme trochu ztloustli a jsme pomalejší. Především je to pro nás takové hezké setkání po letech," vykládal Nový. Hráči se kromě střetnutí na ledě potkají i na řadě společenských akcí, navštíví mimojiné i plzeňský pivovar a pochopitelně i karlovarské lázně. Utkání má velkou odezvu u ruských firem, i proto byly pro dějiště zápasu vybrány Karlovy Vary, kde žije početná ruská komunita.

Po samotném zápase se budou dražit dresy hráčů a výtěžek půjde do nadace na podporu bývalých hokejistů. Celou akci pak zaštítil středočeský hejtman Petr Bendl a buly by měl vhazovat dokonce prezident Václav Klaus. Utkání se uskuteční 29. března od 15 hodin, vstupenky jsou k mání za 200 korun.

Utkání hokejových legend Česká republika - Rusko
Mužstvo České republiky:
Brankáři: P. Bříza, M. Kučera. Obránci: M. Chalupa, J. Benák, M. Maškarinec, F. Kučera, R. Svoboda, J. Látal (S. Hajdůšek). Útočníci: V. Martinec, M. Nový, J. Šejba, O. Válek, R. Farda, L. Pěnička, R. Ťoupal, V. Kameš, P. Richter, D. Volek, J. Kučera, R. Žemlička. Trenér: Jan Havel.
Mužstvo Ruska:
Brankáři: S. Mylnikov, D. Kuzněcov. Obránci: V. Kuzkin, A. Gusev, V. Lutčenko, I. Bjakin, S. Babinov. Útočníci: V. Bucajev, A. Semak, A. Jakušev, A. Volčkov, J. Blinov, S. Prjachin, I. Mišukov, V. Babašev, A. Koževnikov, J. Štěpa, J. Ljapkin. Generální manažer: Alexander Treťjak.

Reklama

Související témata: