Hlavní obsah

Kohn bude hrát v Rusku za Nižněkamsk

QUÉBEC

Český hokejový útočník Ladislav Kohn bude v nadcházející sezóně působit v Nižněkamsku, kam se stěhuje po ročním působení v CSKA Moskva. Třiatřicetiletý útočník, který v Québeku usiluje o svoji premiérovou účast na mistrovství světa, uzavřel s Něftěchimikem roční smlouvu.

Foto: www.blues.fi

Ladislav Kohn v dresu Blues Espoo

Článek

"Rozhodla výborná nabídka," řekl Kohn. V uplynulé sezóně pobýval v Moskvě většinu času sám, podobné to bude i nyní. Manželka s dětmi zůstane doma v Kalifornii. "Když budou podmínky solidní, tak by třeba na chvilku přijela, ale jinak jsme domluvení, že s přestávkami budu jezdit za nimi domů já."

Loni zamířil Kohn do Ruska po čtyřletém působení ve finském Blues Espoo. Ruská superliga se mu líbila. "Mě tam ten hokej strašně bavil. Hrál jsem se šikovnými hráči, s klukama si rozuměl a měl dobrého trenéra," pochvaloval si působení pod koučem ruské sborné Vjačeslavem Bykovem.

"V Rusku se hraje rychlý, technický hokej. Člověk se u toho i pobaví, ve Finsku jsem si připadal, že jsem zpátky na farmě nebo v Americe," dodal Kohn, který hrál v NHL za Calgary, Toronto, Anaheim, Atlantu a Detroit, ale více času strávil v nižší AHL.

V Nižněkamsku v uplynulé sezoně nepůsobil žádný český hokejista, ale hrál tam slovenský obránce Tomáš Starosta. "Mluvil jsem s ním. Působil tam už tři roky a možná tam zůstane. Bylo by to fajn. Měli zájem i o některé české kluky, ale buď byli pod kontraktem, nebo šli někam jinam. Zatím se ještě nic nerýsuje, chtěli podepsat ještě centra; buď z Česka, nebo nějakého Kanaďana," doplnil Kohn.

Rodák z Uherského Hradiště, který začal s velkým hokejem v Kladně, by rád nějakého krajana v týmu měl. "Když si člověk s někým rozumí, tak je jedno, jestli je to Čech, Rus nebo Kanaďan. Mezi Čechy je ale vždycky taková pohoda a sranda. Takže kdyby tam někdo byl, bylo by to jen plus," dodal.

Reklama

Související témata: