Hlavní obsah

Jágr team veze do Ruska hvězdy i talenty

PRAHA

České hokejové hvězdy a vedle nich talentovaní mladíci z NHL. Taková je sestava Jágr teamu pro exhibiční turné do Ruska.

Foto: koláž Novinky s použitím jagrteam.cz

Jágr Team

Článek

V nominaci figurují: Hnilička - F. Kaberle (oba Atlanta), Jágr (Washington), M. Straka, Kraft, Rozsíval, Melichar (všichni Pittsburgh), Schnabel (Nashville), J. Kopecký (Idaho), Šlégr (volný hráč), Hrdina (Phoenix), Výborný (Columbus), Huml (Boston), Horáček (Edmonton).

"Vzhledem k výrazně exhibičnímu charakteru obou utkání v Moskvě jede jen 14 hráčů bez rozlišení obrany a útoku," naznačil Petr Fridrich, obchodní ředitel prostějovské TK Plus, která pobyt Jágr teamu v Rusku dojednávala.

Jágr jako předvoj

Zatímco kapitán Jágr odlétá na pozvání ruské strany už v sobotu, zbytek týmu za ním dorazí v neděli 10. srpna, kdy hned večer v hale moskevského CSKA sehraje utkání proti mužstvu osobností metropole. O den později se tamtéž utká s výběrem bývalých hvězd ruského hokeje, který sestavuje hokejová legenda a současný ministr sportu Fetisov. Účast mu už přislíbili mj. Gusev, Šalimov, Avdějev či Koževnikov.

"Turné má jasně humanitární cíl - podpořit ruské hokejové veterány a ministerský projekt dětských Škol v přírodě," doplnil Fridrich s tím, že během pobytu v Rusku se hráči setkají s moskevským starostou Lužkovem i hlavou pravoslavné církve patriarchou Alexejem II.

"V úterý 12. 8. se všichni vracíme, už další den hrajeme na Kladně proti nováčkovi extraligy a tady nelze předpokládat, že půjde jen o nějaké bruslení na ledě. Jágr team nasadí do prestižního zápasu elitní sestavu," tvrdil Fridrich.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec