Hlavní obsah

Haškova příprava na návrat není vojenský dril

Za měsíc se bude brankář Dominik Hašek hlásit v tréninkovém kempu Detroitu Red Wings. Na svou další sezónu v NHL se osmatřicetiletý gólman, který se rozhodl do kolotoče zámořské ligy vrátit po roční pauze, zatím připravuje podle svého osvědčeného receptu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek se vrací do NHL. Bude mezi tyčemi opět zářit?

Článek

"Přípravu nijak od předešlých let neměním a na led nepospíchám. Plavu, cvičím, trochu skáču a hodně jezdím na kole. Dá se říci, že více než v předešlých letech," popsal svůj program osmatřicetiletý Hašek.

Jeho příprava ale, i kvůli vedrům, která v Česku panují, nepřipomíná vojenský dril. "Neplánuji si přesně, co budu dělat a poté si to neodškrtávám," podotkl hrdina olympijského turnaje v Naganu, jemuž klid do přípravy určitě vneslo i zastavené trestní stíhání za napadení spoluhráče v in-line hokeji. [celá zpráva]

Důležité prý je, aby se cítil dobře fyzicky i psychicky. "Odpočívat ale moc nemusím, protože ten rok byla dostatečně dlouhá doba," narážel Hašek s úsměvem na svou přestávku v kariéře, která měla být původně definitivním odchodem z hokeje. Kompletní brankářské vybavení má v plánu obléct až týden před odletem.

Josephův odchod stále nevyřešen

Na rozdíl od řady českých hokejistů působících v zámoří dvojnásobný držitel Hartovy trofeje pro nejlepšího hráče základní části NHL a šestinásobný vítěz ankety o Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře ligy nespoléhá na rady žádného kondičního trenéra.

"Sám vím nejlépe, jak se připravit. U brankářů je to navíc trochu odlišné než u hráčů v obraně či v útoku. Není důležitá síla, ale mrštnost, rychlost a flexibilita," zdůraznil Hašek. Fyzicky připraven však musí být také. "První týden v tréninkovém kempu je totiž nejdůležitější přežít," podotkl odchovanec pardubického hokeje.

Zatím stále neví, jestli bude na začátku v Detroitu sám, či jestli se bude o místo v brance dělit s dosavadní jedničkou Curtisem Josephem. Vedení Red Wings se totiž stále nedaří brankáře s osmimiliónovým platem vyměnit. Generální manažer Ken Holland ale již několikrát uvedl, že by tento problém chtěl vyřešit do začátku tréninkového kempu.

Reklama

Související témata: