Hlavní obsah

Agent Martina Straky zpochybnil zprávu o přestupu do Plzně

NEW YORK/PRAHA

Agent českého hokejisty Martina Straky Ritch Winter popřel, že by přestup svého klienta do mateřské Plzně byl hotovou záležitostí. „Marty mi dal zcela jasně najevo, že počká do 1. července, abychom zhodnotili všechny nabídky,“ citovaly slova Strakova agenta servery ESPN a TSN.

Článek

„Až po tomto datu se rozhodne,“ řekl Winter pro Canadian Press. Prezident plzeňského klubu Tomáš Král se však ve čtvrtek nechal na oficiálních internetových stránkách slyšet, že je s hráčem již dohodnutý. „V Plzni bude působit od 1. července jako hráč, tak v roli sportovního ředitele,“ uvedl Král. „S Martinem se však brzy znovu potkáme, abychom vše dotáhli do konce,“ řekl ČTK. „Všechny podmínky a detaily smlouvy musíme ještě doladit,“ přidal.

Strakův agent nicméně tuto informaci zpochybnil. „Plzeň udělala velmi smělou nabídku, avšak je to jen jedna z mnoha, o kterých budeme uvažovat,“ objasnil pro TSN a ESPN Winter, jenž je dlouhodobým zástupcem českého útočníka, s tím, že se o služby držitele zlaté olympijské medaile z Nagana zajímají celky z Ruska i Švédska.

Se Strakou by chtěl hrát i nadále Jágr

"Pokud by Martin zůstal v Evropě nebo v Čechách, tak by nikde jinde hrát nemohl. Narodil se v Plzni, mluví plzeňsky," řekl s úsměvem na páteční tiskové konferenci v Prostějově Strakův spoluhráč z Rangers Jaromír Jágr, jenž by rád s plzeňským rodákem působil i nadále. "Pokud někde podepíšu, tak bych byl rád, kdyby tam Martin byl. Jsme na sebe zvyklí a víme, co od sebe čekat na ledě. Zná, co potřebuju a jak hraju. Na stará kolena si zvykat na někoho jiného, to je těžké," dodal Jágr.

I možným angažováním Straky prý chtěl Avangard Jágra přesvědčit. "I to je možné," prohlásil k možnému pokračování spolupráce v Rusku. "Jen kdybych šel zpátky do Kladna, tak by byl pro nás moc drahej," dodal v lehčím tónu Jágr.

Za čtrnáct let v NHL nasbíral 717 bodů

Straka, jenž se 1. července stane volným hráčem, působil v minulé sezóně spolu s Jaromírem Jágrem v New Yorku Rangers. Před angažmá v týmu z Manhattanu oblékal levý křídelní útočník dres Pittsburghu, Los Angeles, Floridy, Ottawy a NY Islanders. Za svou čtrnáctiletou kariéru v NHL nasbíral v 954 zápasech 717 kanadských bodů za 257 branek a 460 asistencí.

V Čechách naposledy působil pětatřicetiletý forvard během výluky v zámoří. V sezóně 2004/05 hájil barvy právě mateřského celku z Plzně a zaznamenal šestnáct branek a osmnáct asistencí. Tým však zůstal jen těsně před branami play-off na devátém místě. Naposledy postoupili Západočeši do vyřazovacích bojů v ročníku 2003/04.

Reklama

Související témata: