Hlavní obsah

Vstupenky na hokejové mistrovství budou až v říjnu

PRAHA/OSTRAVA

Přestože se v halách v Praze i Ostravě, kde se bude konat na přelomu dubna a května příštího roku hokejové mistrovství světa, ještě usilovně pracuje, fanoušci se už shánějí po vstupenkách. "Zájem je veliký. Bohužel lístky ještě nemáme k dispozici, snad v průběhu října," řekla členka organizačního výboru šampionátu Michaela Drobná.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Práce na Hale Sazka.

Článek
Fotogalerie

Vstupenky na boje ve skupinách se budou prodávat v balíčku na dvě utkání. Největší zájem je o lístky na obě semifinále a konečné souboje o medaile. "Ozývají se fanoušci z domova i zahraničí. Velký nával se dá čekat v Ostravě, kde budou hrát tři skandinávské reprezentace, tam by měla být asi řada utkání vyprodána," potvrdila Drobná a připustila, že při minulých šampionátech už v tomto termínu byly lístky v prodeji.

:. ANKETA
Uvažujte o koupi vstupenky na hokejové MS 2004, které uspořádá Česká republika? Hlasujte na konci článku.

Všechno je momentálně v rukou společnosti Sazka, jež by si ráda distribuci vstupenek ponechala u svých operátorů. "Alespoň jsme zřídili emailovou adresu, kde si fanoušci mohou nezávazně vstupenky na jimi vybrané zápasy předobjednat," konstatovala Drobná. Adresa zní: vstupenky@mshokej2004.cz. Organizační výbor je zaplaven také žádostmi cestovních kanceláří, které chtějí pořádat zájezdy na světový šampionát.

Sparta vábení odolává

Se zhruba týdenním předstihem oproti harmonogramu pokračují v pražských Vysočanech práce na výstavbě víceúčelové haly, v níž se příští rok uskuteční na přelomu dubna a května mistrovství světa v ledním hokeji. "Snad jen zemětřesení by mohlo zabránit tomu, aby byla Sazka Aréna 28. února 2004 uvedena do provozu," prohlásil optimisticky Jan Vala, tiskový mluvčí společnosti Bestsport, která má stavbu na starosti.

Podle něj půjde o jeden z nejmodernějších stánků v Evropě se strmými tribunami s kapacitou téměř osmnácti tisíc diváků. "Hala v Praze, jejíž rozpočet činí 5,9 miliard korun, nebude zdaleka sloužit pouze hokeji. Bude určena také pro míčové sporty, box, atletiku, jezdectví, plavání či závody v motokrosu. Už teď je jisté, že se zde uskuteční MS v kolektivním bruslení a v roce 2007 by v ní mělo proběhnout halové ME atletů. Jejich boje bude moci sledovat jedenáct tisíc fanoušků. Žádost o přidělení vrcholných akcí mají podanou i boxeři a plavci."

Ještě před začátkem hokejového mistrovství světa sehraje příští rok v dubnu v Sazka Aréně svoje poslední přípravné střetnutí proti Kanadě naše reprezentace. "Se Slavií jsme navíc předběžně dohodnuti, že zde ještě předtím odehraje i některá utkání extraligového play-off. Další sezónu by se sem přestěhovala natrvalo. Sparta se zatím brání, ale my věříme, že i ona podlehne našemu vábení. Vždyť nastupovat v tak krásné hale bude pro každého hráče mimořádný zážitek," je si jist Vala, podle něhož v ní nastoupí čeští hokejisté v září 2004 také k utkání Světového poháru proti Německu a v případě postupu ze skupiny i k jednomu ze čtvrtfinálových zápasů.

Ročně až 120 akcí

Kromě sportovních podniků se v hale budou konat také koncerty, divadelní a muzikálová představení, televizní soutěže, cirkusová představení, výstavy, mezinárodní konference či módní přehlídky. "Ročně by se zde mělo uskutečnit kolem 120 akcí, které navštíví zhruba milión a půl diváků," předestřel plány Vala.

Pro návštěvníky bude v Sazka Aréně připraveno 7 restaurací, 12 barů, 2 kavárny a 29 stánků se značkovým rychlým občerstvením. Její součástí bude i Síň slávy československého a českého sportu.

Reklama

Související témata: