Hlavní obsah

Vašíček končí v NHL a jde do Jaroslavle

JAROSLAVL

Český hokejista Josef Vašíček se minimálně na čas rozloučil s NHL a přestoupil do Ruska. Juniorský i seniorský mistr světa se podle serveru hokej.cz dohodl na dvouleté smlouvě s Lokomotivem Jaroslavl, v jehož dresu si zahraje nově vzniklou Kontinentální ligu.

Článek

O služby urostlého sedmadvacetiletého centra měla Jaroslavl zájem už loni, tehdy se však Vašíček rozhodl dát přednost nabídce New Yorku Islanders. Před měsícem však vedení klubu z Long Islandu informovalo, že českému útočníkovi nenabídne novou smlouvu.

Podle jednoho z Vašíčkových agentů Vladimíra Vůjtka mladšího měl rodák z Havlíčkova Brodu jisté možnosti v NHL pokračovat a zájem měly i jiné ruské kluby, nejlepší podmínky však nabídla Jaroslavl. "Pepa by měl hrát v první pětce s Alexejem Jašinem a Zbyňkem Irglem. Vedení klubu mě informovalo, že Jašin přejde na křídlo. S Vašíčkem jednoznačně počítají," řekl serveru hokej.cz bývalý reprezentant Vůjtek.

Vašíček tak bude moci v novém působišti oživit spolupráci s Irglem, s nímž se v roce 2000 radoval z historicky prvního juniorského titulu mistrů světa pro Českou republiku.

Vedle toho má důrazný útočník ve sbírce zlato ze světového šampionátu ve Vídni a prsten za triumf ve Stanley Cupu, z něhož se radoval o rok později během působení v Carolině. Za Hurricanes hrál Vašíček kromě půlročního intermezza v sezóně 2006/07, které prožil v Nashvillu, sedm let. Spolu s minulou sezónou u Ostrovanů nastoupil v NHL ke 460 zápasům, v nichž nasbíral 183 bodů (77+106).

Reklama

Související témata: