Hlavní obsah

Hejduk je favoritem Zlaté hokejky

PRAHA

Hokejový útočník Milan Hejduk z Colorada Avalanche je největším favoritem na vítězství v pětatřicátém ročníku ankety Zlatá hokejka o nejlepšího hokejistu sezóny 2002/03. Vyhlášení se uskuteční v sobotu 16. srpna v Karlových Varech, akci přímým přenosem vysílá od 20 hodin TV Nova.

Foto: ČTK

Milan Hejduk s Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části NHL.

Článek

Hejduk, který jako jediný v minulém ročníku NHL pokořil hranici padesáti branek a jehož nejlepším dosavadním umístěním v anketě bylo čtvrté místo, byl v polovině soutěže na první pozici s drtivým náskokem devětapadesáti bodů před druhým Králem.

Až šestý byl Jaromír Jágr z Washingtonu, který tak zřejmě může zapomenout na obhajobu loňského prvenství. Patrik Eliáš, jenž vyhrál s New Jersey Devils Stanley cup v polovině ankety nefiguroval ani mezi nejlepší desítkou. Do té se vtěsnalo osm borců z NHL a dva hokejisté z domácí extraligy. "Zcela jasně to dokumentuje sílu nejlepších, kteří působí v zámoří," podotkl Karel Gut, předseda Českého svazu ledního hokeje.

Začnou golfovým turnajem

V elitní desítce, která byla sestavena na základě tipů hokejových trenérů a novinářů, jsou kromě Hejduka, Jágra a Eliáše ještě Čechmánek (Philadelphia/Los Angeles), Havlát (Ottawa), T. Kaberle (Toronto), Král (Třinec), Málek (Slavia Praha), Martin Straka (Pittsburgh) a Petr Sýkora (Anaheim). "Všichni nominovaní účast přislíbili, jen Petr Sýkora se dosud nevyjádřil," prohlásil Vladislav Hamrla, jednatel pořádající společnosti H production.

Hokejisté se do Karlových Varů sjedou už v pátek, kdy je na programu golfový turnaj. "Máme možnost se setkat a prodiskutovat řadu záležitostí," konstatoval reprezentační trenér Slavomír Lener, který si vzal akci pod patronaci. Její součástí bude i večerní dražba hokejových rekvizit a cenných obrazů z galerie La Femme. "Celé to má charitativní podtext. Výtěžek poputuje na konto výstavby azylového domu pro děti v Praze šest," vysvětlil Lener. Jednou z hlavních atrakcí bude dres Milana Hejduka s věnováním.

Píseň k MS 2004

Galavečer, při němž bude odtajněno pořadí na prvním až desátém místě, proběhne v karlovarském hotelu Thermal za asistence kamer TV Nova. Slavnostní večer budou moderovat Aleš Háma a Jakub Wehrenberg, v programu se objeví zpěvačka Lucie Bílá či zpěváci M. David, A. Brichta, P. Habera a další.

"Do programu budou zapojeny i manželky a přítelkyně hokejistů," odtajnil část ze scénáře Hamrla. Na závěr večera pak vybraní zpěváci zanotují píseň složenou speciálně k příležitosti pořádání MS 2004 v Praze a Ostravě.

Pořadí Zlaté hokejky na dalších místech
11. - 12. Hudler (Vsetín/Kazaň), Prospal (Tampa Bay) oba 102 bodů
13. Čajánek (St. Louis) 46
14. Reichel (Toronto) 45
15. Moravec (Vítkovice) 42
16. Vlasák (Omsk) 35
17. Burger (Vítkovice) 32
18. A. Svoboda (Pardubice) 30
19. Kučera (Slavia Praha) 25
20. Marek (Třinec) 23
21. Trvaj (Vítkovice) 22
22.-23. M. Sýkora (Pardubice), Špaček (Columbus) oba 21
24. P. Sýkora (Pardubice) 20
25. Bonk (Ottawa) 14
26.-27. Duda (Slavia Praha), Vokoun (Nashville) oba 13
28. Lubina (Pardubice) 12
29. Tenkrát (Kärpät Oulu/Fin.) 11
30.-31. Beránek (Slavia Praha), R. Hamrlík (N.Y. Islanders) oba 9

Reklama