Hlavní obsah

Omsk nebude Jágrovi bránit v reprezentaci, čeká jej za tři týdny

OMSK

Pokud se Jaromír Jágr rozhodne pomoci v následující sezóně české hokejové reprezentaci, jeho nový zaměstnavatel z ruského Omsku mu nehodlá bránit. A to i v případě, že by se chtěl pod novým trenérem českého národního týmu Vladimírem Růžičkou účastnit akcí Euro Hockey Tour. Prohlásil to generální manažer Omsku Anatolij Bardin na pondělní tiskové konferenci klubu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pokud se Jágr rozhodne znovu hrát v reprezentaci, Omsk mu bránit nebude

Článek

"Z naší strany mu nebudeme klást žádné překážky. Během termínů Euro Hockey Tour jsme ostatně domluveni, že Jágr pojede na čtyři dny domů za rodinou," prozradil Bardin, že případný návrat Jágra do české reprezentace mu nedělá problémy. Například v minulé sezóně se ale často stávalo, že ruské kluby nechtěly  české hráče na akce národního týmu pouštět.

Příchod Jágra do Omsku je od pátečního odpoledne v Rusku hokejovou zprávou číslo jedna a spekuluje se o jeho skutečném platu, který má bývalá hvězda New York Rangers v sibiřském celku pobírat. Bardin nehodlal prozradit konkrétní sumu, nicméně nepřímo potvrdil informace o sedmi miliónech dolarů za rok.

"Jágrova smlouva je ale založena především na řadě bonusů. Bude záležet na tom, jestli se mužstvo dostane do finále, vyhraje titul, nebo zda on sám vyhraje bodování soutěže. Jeho kontraktem jsme se zabývali tři měsíce a musím zdůraznit, že kdykoli jsem s Jágrem hovořil, vždy u něj byly na prvním místě především sportovní záležitosti," prohlásil Bardin, že peníze pro 36letého útočníka nehrály hlavní roli.

Jágr neměl zvláštní požadavky

"Hodně se zajímal o sestavu našeho týmu a o to, s kým by mohl hrát," tvrdil omský manažer, který se snažil získat k Jágrovi i jeho české spoluhráče z Rangers. "Mluvil jsem i se Strakou a Rozsívalem. Straka se rozhodl vrátit domů do Čech, Rozsíval dal nakonec přednost jen o něco lepší nabídce v NHL. Ale máme dostatek hráčů a do 15. ledna máme ještě čas sestavu doplnit," připomněl Bardin konečný termín pro přestupy v Kontinentální lize, která příchodem Jágra získala superhvězdu.

Ta prý ale žádnými hvězdnými manýrami netrpí. "Jágr neměl žádné zvláštní požadavky. V Omsku dostane třípokojový byt a má v plánu přijet i s přítelkyní. K týmu se připojí 25. července, stejně jako brankář John Grahame," řekl Bardin, jenž si užívá svého kapitálního úlovku. "Do poslední chvíle nikdo moc nevěřil, že je to možné. Ale stalo se a já věřím tomu, že Jaromír v Rusku znovu potvrdí svou pověst jednoho z nejlepších hokejistů světa," dodal.

Reklama

Související témata: