Hlavní obsah

Radulov dostane v Ufě milióny, do Nashvillu se vrátit nehodlá

PRAHA

Do nově vzniklé Kontinentální ligy zamířil další skvělý hokejista z NHL. S týmem Salavat Julajev Ufa se na tříleté smlouvě dohodl ruský útočník Alexander Radulov. Dvaadvacetiletý hráč dal přednost návratu do Ruska před pokračováním v Nashvillu, kde měl však ještě rok platnou nováčkovskou smlouvu. Radulov tvrdí, že vedení Predátorů před odchodem varoval.

Článek

"Říkal jsem jim, že mám nabídku z Ufy a moc si přeji vrátit se do Ruska. A také, že mi nabízejí mnohem lepší podmínky, než Nashville. Vyslechli si to, a že prý se mi ozvou. Doteď nikdo nezavolal... Asi zase tolik nestáli o to mne udržet, nebo nečekali, že to vyřeším takhle," řekl Radulov v rozhovoru pro ruský deník Sport-Express.

S Nashvillem má však stále platný kontrakt a klub NHL jej nebude chtít rozhodně pustit jen tak. "Já se nebojím. Když mezi našemi ligami není žádná dohoda, tak mi nemohou dělat žádné problémy," tvrdil Radulov ve stejném dni, ve kterém se NHL i Kontinentální liga zrovna domluvila na respektování hráčských smluv.

A představitelé Nashvillu jsou také pořádně rozezlení. "Alex je pod smlouvou s Nashville Predators do konce sezóny 2008/09. Očekáváme ho v tréninkovém kempu," tvrdí v prohlášení klubu generální manažer Predators David Poile. Na situaci už reagovala i Mezinárodní hokejová federace (IIHF), která si na smlouvu mezi Radulovem a Ufou "posvítit".

Nevrátím se

Radulov má ale jasno. "Podepsal jsem v Ufě tříletý kontrakt a o žádném návratu do Nashvillu nemůže být ani řeči!" vzkázal a prozradil, proč se rozhodl právě pro svého nového zaměstnavatele. "Ufa se mě snažila získat už druhý rok. Chtěl jsem hrát za silný klub s velkými ambicemi, další důležitou věcí je, že tým bude hrát Ligu mistrů."

V neděli Radulov odlétá do rodného města Nižnyj Tagil, aby fanouškům ukázal pohár pro mistry světa, na kterém se jako hráč sborné podílel na posledním mistrovství světa v Kanadě. Od středy by se měl připojit k Ufě, kde by si údajně měl během tří let vydělat 12 miliónů dolarů. Kdyby zůstal v NHL, dostal by za poslední rok nováčkovského kontraktu od Nashvillu jen 984 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: