Hlavní obsah

Za hvězdného Tavarese v OHL nabízí konkurence tři hráče a peníze

Nejužitečnější hráč a nejlepší útočník právě skončeného hokejového mistrovství světa juniorů John Tavares je na roztrhání. Zázračný osmnáctiletý talent je žhavým favoritem na letošní jedničku draftu NHL, ale ještě předtím než dojde k soupeření špičkových zámořských mužstev o jeho služby, snaží se jej přetáhnout na svou stranu kluby v ontarijské lize (OHL), kde je prozatím hráčem Oshawy Generals.

Článek

Juniorská OHL má v pátek poslední termín pro přestupy a některé kluby vycítily poslední šanci získat na svou stranu velký tahák pro diváky i sponzory. Mít v klubu Tavarese je totiž takřka požehnáním. Za Oshawa Generals v letošní sezóně nasbíral 52 bodů (25+27) v 31 odehraných zápasech, druhý nejlepší v klubové produktivitě za o ním zaostává o čtrnáct bodů.

London prý nabízí tři hráče, výběr draftu a peníze

Tavares je bezkonkurenčně největší hvězdou soutěže. Už jako šestnáctiletý překonal v OHL rekord Waynea Gretzkého, doma má i trofej pro nejužitečnějšího hráče ligy. Není divu, že se o něj přetahují ostatní kluby a chtějí z něj vytěžit co nejvíce ještě předtím, než jim ho definitivně vyfoukne slavná NHL.

Nejvíce se spekuluje o zájmu dvou klubů - Londonu Knights a Windsoru Spitfires. Podle serveru sportsnet London dokonce za Tavarese nabízí tři hráče včetně útočníka Christiana Thomase, syna bývalého hráče NHL Steva Thomase, výběr v draftu juniorské ligy a návdavkem ještě finanční hotovost.

Oshawa chce Tavarese udržet

Oshawa Generals ale jakékoliv nabídky odmítá a v pondělí klub už raději vydal prohlášení dementující jakékoliv úvahy o odchodu Tavarese jinam. "Nevyměníme Johna Tavarese do Londonu, Windsoru ani do žádného jiného klubu v OHL. Máme v plánu si s Johnem a jeho agentem sednout a probrat všechny možnosti směřující k tomu, aby i nadále hrál za Oshawa Generals," píše se v něm.

Fanouškům Oshawy se v tu chvíli muselo ohromně ulevit, protože Tavarese všichni zbožňují už od jeho čtrnácti let, kdy do klubu přišel poprvé. A jeho odchod jinam by nesli těžce. "To by byla opravdu velká ostuda. Vždyť ten kluk za nás hraje od čtrnácti a od té doby u nás předvádí zázraky," tvrdí starosta Oshawy John Gray, jenž se snaží nevynechat jediný zápas týmu, kde v minulosti hrály takové hvězdy jako Bobby Orr a Eric Lindros.

Reklama

Související témata: