Hlavní obsah

Nejdražším týmem v NHL je čtvrtý rok po sobě Toronto

USA

Hokejisté Toronta sice v posledních čtyřech sezónách ani jednou nepostoupili do play-off, kanadský klub je však již čtvrtým rokem po sobě nejdražším celkem zámořské NHL. Podle žebříčku magazínu Forbes hodnota Maple Leafs oproti loňsku vzrostla o pět procent na 470 miliónů dolarů (asi 7,9 miliardy korun).

Článek

Podle žebříčku magazínu Forbes hodnota Maple Leafs oproti loňsku vzrostla o pět procent na 470 miliónů dolarů (asi 7,9 miliardy korun).

Na druhém místě se s velkým odstupem umístili New York Rangers, jejichž cena stoupla o jedno procento na 416 miliónů dolarů.

Do první sedmičky se vešly i zbývající čtyři původní týmy soutěže tzv. "Original Six". Na třetím místě je Montreal (339), čtvrtý Detroit (337), šestý Boston (271) a sedmé Chicago (258). Jejich nadvládu narušuje pouze Philadelphia na pátém místě (273 miliónů dolarů).

Chicago je týmem s nejvyšším nárůstem ceny, která oproti loňskému roku stoupla o 26 procent. Druhým největším "skokanem" je Washington s 15 procenty, v pořadí Forbesu patří Capitals se 183 milióny 20. příčka.

Úřadující vítěz Stanley Cupu Pittsburgh je s 222 milióny dolarů jedenáctý. Nejhorší je finančními problémy sužovaný Phoenix (138). Coyotes jsou jedním ze 14 klubů NHL, které oproti loňsku zaznamenaly pokles ceny. Nejvíce ztratilo Colorado, jehož hodnota klesla o 11 procent na 205 miliónů a je v žebříčku na 15. místě.

Toronto, za který nastupuje český obránce Tomáš Kaberle, se vedle nejvyšší hodnoty může také pochlubit největším provozním příjmem (78,9 miliónu). Druhý Montreal má 31,3. Maple Leafs vedou i žebříček příjmů se 168 milióny, druzí Rangers zaostávají o 29 miliónů.

Reklama

Související témata: