Hlavní obsah

Dvacítka vyprášila kožich Rakušanům, nastřílela sedm branek

REGINA

Česká hokejová dvacítka ve třetím vystoupení na mistrovství světa v Kanadě poprvé zabrala a zdolala outsidera z Rakouska 7:1. Svěřenci trenéra Jaromíra Šindela vstřelili pět ze sedmi branek v přesilových hrách a mají stále ještě teoretickou šanci na postup do čtvrtfinále. Čtyři body za gól a tři asistence si v úterý připsal obránce Vladimír Roth.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Čeští hokejisté do 20 let se radují z branky do sítě Rakouska.

Článek

K postupu do play off by musela Čechům nahrát zaváhání Ruska se Švédskem nebo Finska s Rakouskem a ještě nakonec by ještě Šindelův tým musel v půlnočním duelu na Silvestra porazit ruskou sbornou. V případě, že Češi skončí ve skupině o záchranu, mají před zápasy s dalšími dvěma soky zajištěn už zisk tří bodů s Rakušany.

Favorizovaní Češi, kteří už mají po dopsání útočníka Michala Poletína zaplněnou soupisku, začali aktivně a hned v první minutě vystřelil nebezpečně Vincour, ale Hirn zasáhl vyrážečkou. Ojediněle zahrozili i Rakušané, ale převahu vyjádřili brankově Češi v početní převaze.

Po Káňově vyhraném vhazování se trefil Knotek a Ulmer se vrátil z trestné lavice už po pěti vteřinách. Rakušané ale za 77 sekund odpověděli, když dostal prostor k dorážce Heinrich.

Na začátku druhé třetiny se čeští mladíci rychle uklidnili, protože ve 24. minutě potrestali Zorecův faul. Novotný nejdříve svou první šanci nezužitkoval, ale pak jej našel na levé straně Roth a útočník Swift Current vymetl přesně levý horní roh Hirnovy branky.

Další šance pak neproměnili Knotek a Káňa, který unikl v oslabení, ale minul branku. Další přesilovku ale už v 32. minutě využil obránce Roth a sedm vteřin před koncem druhé třetiny skóroval ještě při Kristlerově trestu Nestrašil.

V závěrečné třetině mohli ještě Češi brzy zvýraznit rozdíl, ale Knotek neuspěl s dorážkou Gudasovy střely a v sólovém úniku minul branku Kubalík, který ale v 50. minutě už z dorážky skóroval. Za dvě minuty upravil na 6:1 Kousal a už potřetí v zápase se předčasně vrátil z trestné lavice Zorec. Výsledek dovršil v 57. minutě po Rothově přihrávce zpoza branky Ostřížek.

Česká republika - Rakousko 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 15. Knotek (Káňa), 24. Novotný (Roth, Nestrašil), 32. Roth (Nestrašil, Kubalík), 40. Nestrašil (Kousal, Roth), 50. Kubalík (Kovář, Gudas), 52. Kousal (Kubalík, Novotný), 57. Ostřížek (Roth, Knotek) - 16. Heinrich (Kristler, Komarek). Rozhodčí: Kaval (USA), Piechaczek (Něm.) - Traub (Kan.), Tvrdoň (SR). Vyloučení: 3:8. Využití: 5:0. Diváci: 5000.
Česká republika: Sedláček - Gudas, Jordán, Roth, Voráček, Šustr, Jeřábek, Kempný - Káňa, Knotek, Vincour - Nestrašil, Novotný, Horák - Kubalík, Kovář, Kousal - Doležal, Hlinka, Ostřížek - Poletín. Trenéři: Jaromír Šindel a Zdeněk Moták.
Rakousko: Hirn - Ulmer, Scholz, Pallestrang, Hartl, Zorec, Mühlstein, Unterganschnigg, Isopp - Komarek, Kristler, Heinrich - Hofer, Maier, Wolf - Unterweger, Pöck, Korner - Puschnik, Schneider, Kainz. Trenéři: Dieter Werfrings a Anton Walch.
Tabulka:
1. Švédsko3300021:59
2. Rusko320019:66
3. Finsko210014:53
4. Česko3100211:153
5. Rakousko300036:200

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články