Hlavní obsah

Slavia - Č.Budějovice 6:1Slavia třemi góly během pěti minut otočila duel s Budějovicemi a je už sedmá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Vak 0 : 1
36. Doležal 1 : 1
38. Kůrka 2 : 1
40. Tomica 3 : 1
57. Clarke 4 : 1
60. Doležal 5 : 1
60. Kůrka 6 : 1

PRAHA

Poslední pětiminutovka druhé třetiny rozhodla o osudu dohrávky 44. kola hokejové O2 extraligy mezi Slavií a Českými Budějovicemi. Jihočeši ještě na začátku šestatřicáté minuty vedli 1:0, slávisté ale třemi brankami skóre otočili, čímž udělali zásadní krok ke konečné výhře 6:1. Svěřenci Vladimíra Růžičky tak v extrémně vyrovnané tabulce poskočili ze dvanáctého místo na sedmé, Mountfield je devátý.

Foto: René Volfík, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z výhry.

Článek

Úvodní minuty, potažmo celé první dějství bylo jednoznačnou záležitostí Českých Budějovic. Jihočeši si vypracovávali šance s lehkostí, hned po pár vteřinách hry mířila trojice hostů na jediného obránce Slavie, Květoně ale vychytal Slipčenko. Slávisté toto varování nebrali vážně, a tak v sedmé minutě přišel trest. V takřka totožné situaci se už totiž Vak po přihrávce Gulaše nemýlil.

O dvě minuty později se navíc v ideální pozice v mezikruží ocitl Gulaš, nikým netísněn ale mezi tři tyče nezamířil. Ve třinácté minutě vyrazil Slipčenko kotouč jen k Pletkovi, na kterého zívala poloprázdná klec. Již takřka jistý gól ale na brankové čáře odvrátil svým tělem Vašíček. Domácí poprvé zahrozili až ve čtrnácté minutě, kdy při oslabení ujel Červenka, vhodný moment k zakončení ovšem prováhal. Posléze neuspěl ani v nadějné pozici zakončující Havel.

Vše o nedělních zápasech extraligy najdete ZDE.

Po změně stran Slavia přidala a hosty dlouho držel brankář Turek. V šestadvacáté minutě vytěsnil lapačkou střelu Holce, o minutu později zase vychytal Svobodu. V polovině hry se připomněli i hosté, Hudec ale ve stoprocentní šanci nedokázal zvednout puk a trefil jen Slipčenkovy betony. Z protiútoku pak Turka po střele Sklenáře zachránila levá tyč.

Závěrečná pětiminutovka prostřední třetiny byla pro Mountfield jako noční můra. Nejprve od levého mantinelu nahodil puk na branku Holec, Turek jej zasáhl tak nešťastně, že se odrazil od Gřegřoka za čáru a bylo srovnáno. Branku sudí připsali Doležalovi. Za další dvě minuty se blýskl parádní individuální akcí Kůrka a poslal Slavii do vedení. Devětadvacet vteřin před druhou sirénou pak Turek neudržel střelu Červenky a Tomica dorazil volný puk za čáru. Tři branky od sebe dělily čtyři minuty a jedenáct vteřin.

<span>Ve třetí části se slávisté soustředili především na pozornou defenzivu, před Turka se moc nehnali. Tato taktika se jim vyplácela, jelikož ani Budějovice si vážnější příležitosti nevypracovávaly. Na konci 57. minutě se navíc povedenou stahovačkou zbavil Clarke Veselého a tváří v tvář Turkovi zvýšil na rozdíl tří branek. V poslední minutě pak Doležal upravil už na 5:1 pro Slavii, definitivní podbu dal výsledku dvě vtěriny před koncem šestým gólem Pražanů Kůrka.</span>

Dohrávka 44. kola O2 extraligy
Slavia Praha - České Budějovice 6:1 (0:1, 3:0, 3:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 36. Doležal (Holec), 38. Kůrka (Doležal, Holec), 40. Tomica (Červenka, Havel), 57. Clarke (Vondrka, T. Svoboda), 60. Doležal (Havel, Kadlec), 60. Kůrka (Vašíček, Holec) - 7. Vak (Gulaš, Gřegořek). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4629.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík, J. Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - P. Jelínek, M. Čermák, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
České Budějovice: Turek - Poživil, Ptáček, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - L. Květoň, Mikeska, Pletka - Gulaš, Vak, Veselý - M. Hudec, Mertl, Kotrla - Sailer, Šimánek, Melichárek. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama