Hlavní obsah

Brendl je druhý mezi střelci KHL, Jágrovi patří páté místo

MOSKVA

Český hokejový útočník Pavel Brendl z Nižného Novgorodu je s 24 brankami druhým nejlepším střelcem Kontinentální ligy. O šest gólů zaostává jen za slovenským kanonýrem Marcelem Hossou z Dinama Riga. Páté místo patří Jaromíru Jágrovi z Omsku s 22 trefami.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl.

Článek

Více gólů než hvězda Avangardu, která v sezóně vynechala čtyři zápasy kvůli zranění, vstřelili vedle Hossy a Brendla Maxim Spiridonov z Astany a Geoff Platt z Dinama Minsk.

Nejproduktivnějším hráčem soutěže je s 57 body za 22 branek a 35 asistencí Maxim Sušinskij z Petrohradu. Má o bod více než druhý Mattias Weinhandl z Dynama Moskva, třetí Sergej Mozjakin z Mytišči i čtvrtý Alexej Jašin z Petrohradu. Z českých hráčů je nejproduktivnější se 48 body za 17 tref a 31 asistencí Jiří Hudler z Dynama Moskva, jemuž patří celkově deváté místo. Čtrnáctý Josef Vašíček z Jaroslavle nasbíral 42 bodů, patnáctý Jágr o bod méně.

Český obránce Miroslav Blaťák z Ufy je třetí s 27 kladnými body v bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Lepší jsou jen jeho klubový spoluhráči Patrick Thoresen (36) a Alexandr Radulov (34). Karel Rachůnek z Dynama Moskva je s 24 body za deset tref a 14 asistencí šestým nejproduktivnějším bekem soutěže.

Útočník Leoš Čermák z Novosibirsku nasbíral 108 trestných minut, což ho řadí na šesté místo mezi nejtrestanějšími hráči. Suverénně první je s 345 minutami Darcy Verot z Čechova, který se 9. ledna při skandálním utkání s Omskem popral při hromadných bitkách i s Jágrem.

Reklama

Související témata: