Hlavní obsah

V nominaci Kanady na MS jsou i Stamkos a Tavares

Jedničky posledních dvou draftů NHL Steven Stamkos z Tampy Bay a John Tavares z New York Islanders jsou mezi první patnáctkou hokejistů, které generální manažer Mark Messier a jeho tým vybrali do kanadské reprezentace na květnové mistrovství světa v Německu. Mezi nominovanými nechybí ani útočník Corey Perry z Anaheimu, který se podílel v únoru na triumfu Kanady na olympijských hrách ve Vancouveru.

Článek

Dvacetiletý Stamkos, jehož draftovali Lightning v roce 2008, si v této sezóně připsal v 82 zápasech 95 bodů a s 51 trefami byl spolu se Sidneym Crosbym z Pittsburghu nejlepším střelcem NHL a získal Maurice Richrad Trophy. Perry uzavřel se 76 body první dvacítku produktivity NHL. Loni draftovaný devatenáctiletý Tavares při své premiéře v NHL zaznamenal 54 bodů.

Do Německa se vydají také útočníci James Neal s Stevem Ottem z Dallasu, Rene Bourque z Calgary, Ray Whitney z Caroliny, Steve Downie z Tampa Bay a Rich Peverley z Atlanty. S týmem bude i devatenáctiletý Jordan Eberle, který strávil sezonu v Regině v juniorské WHL a dokončil ji na farmě Edmontonu ve Springfieldu. Podobně jako v roce 2007 Jonathan Toews by se ale nakonec mohl dostat i do konečného výběru.

V defenzivě se představí Fracois Beauchemin z Toronta, Marc Staal z New York Rangers, Brent Burns z Minnesoty a Mark Giordano z Calgary. Jistý je také start gólmana Chrise Masona z St. Louis. Další dva brankáři, dva zadáci a tři až čtyři útočníci budou do týmu trenéra Craiga MacTavishe nominováni až po skončení prvního kola Stanleyova poháru.

Prozatímní nominace Kanady na MS v Německu (7.- 23. května)
Brankář: Chris Mason (St. Louis)
Obránci: Mark Giordano (Calgary), Francois Beauchemin (Toronto), Marc Staal (NY Rangers), Brent Burns (Minnesota)
Útočníci: James Neal, Steve Ott (oba Dallas), Steve Downie, Steven Stamkos (oba Tampa Bay), Rene Bourque (Calgary), Ray Whitney (Carolina), Rich Peverley (Atlanta), Corey Perry (Anaheim), John Tavares (NY Islanders), Jordan Eberle (Springfield/AHL)

Reklama

Související témata: